Actualitat

Cort i UNED acorden ampliar la cessió de l’antic col·legi Guillem Mesquida 25 anys més

Palma, 18 de desembre de 2020.- L’Ajuntament de Palma i la UNED han signat aquest divendres un conveni de col·laboració pel qual Cort cedeix l’antic col·legi Guillem Mesquida, situat a Sa Indioteria, al centre universitari per 25 anys més. A la signatura hi han assistit el batle de Palma, José Hila, la presidenta del Centre Associat de la UNED a les Balears, Bel Busquets , regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió i la directora de la UNED a les Illes Balears, Judit Vega.

L’acord contempla l’edifici municipal haurà de ser destinat únicament a funcions educatives (de docència i investigació; de desenvolupament cultural i extensió universitària, d’orientació i assistència als estudiants, i la realització de proves presencials) i el consistori conserva el domini de les instal·lacions esportives i el seu manteniment. Entre les novetats, el conveni també preveu la possibilitat que la biblioteca de la UNED quedi oberta a l’ús públic i la cessió d’espais al consistori en cas de requerir-los per a activitats formatives o divulgatives, sempre que estiguin disponibles.

Pel que fa al manteniment, el centre associat de la UNED podrà realitzar, amb la llicència prèvia municipal, les obres necessàries de remodelació i climatització per adequar l’edifici al seu objectiu docent i administratiu, tot i que no es podrà alterar l’estructura exterior. Passat el període establert de 25 anys, la UNED haurà de posar a disposició de l’Ajuntament l’excol·legi, tot i que es podrà rescindir el conveni abans en cas que s’incompleixi alguna de les clàusules. 

Aquesta pròrroga consolida l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Palma i la UNED, que signaren el primer conveni en 1998.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *