Actualitat

Cort i Govern tanquen els projectes que es finançaran mitjançant Llei de Capitalitat el 2021

Palma, 21 de desembre de 2020.- L’Ajuntament i el Govern s’han reunit aquest dilluns de forma telemàtica per tancar els projectes que es finançaran mitjançant Llei de Capitalitat el 2021. Així, la inversió per a l’any que ve serà de 30.017.965 euros, tots aportats pel Govern balear. Els cinc projectes permetran finançar iniciatives de caire social, de mobilitat sostenible, de diversificació econòmica i nous sectors productius, propostes culturals i de revitalització del Nou Llevant.

Dels projectes que avui s’han aprovat i que el Govern finançà a través de la Llei de Capitalitat n’hi dos que tenen un marcat caire social.

  • D’una banda, s’ha donat el vistiplau a finançar una promoció d’habitatges de protecció oficial amb 25 habitatges, que es faran al carrer Lope de Vega, al barri del Camp d’en Serralta. Inversió : 2,8 milions d’euros.
  • D’altra banda, anirà a compte de la Capitalitat la construcció d’un centre de dia per a persones majors a s’Indioteria: gairebé un milió d’euros. 

Dos dels projectes permetran impulsar nous sectors productius, la cultura i una zona en expansió com és el Nou Llevant. Així:

  • Es destinaran gairebé 11 milions d’euros a la construcció de la Caixa de Música, la nova seu de l’Orquestra Simfònica, que s’edificarà al Nou Llevant. Aquest projecte permetrà revitalitzar la barriada a través de la cultura.
  • Es dedicaran 7,3 milions d’euros a la construcció del nou edifici del Sistema d’Observació Costaner de les Illes Balears (OCIB) al nou Pol Marí del Moll Vell.

Per últim, es destinaran 3,7 milions d’euros a la compra de busos, una iniciativa que aposta per la mobilitat sostenible amb combustibles més nets. El conveni també inclou inversions consolidades que s’inclouen cada any: el Fons de Cooperació Local (3,2 milions) i l’anualitat per al 2020 de la reparació del pavelló de Son Moix (1 milió).

Consell

El Consell de Mallorca ha vehiculat la seva aportació per a Palma el 2021 a través del pla Mallorca Reacciona i del Departament de Carreteres i no mitjançant Capitalitat. Així, l’any que ve l’aportació del Consell sumarà 5,5 milions d’euros per a projectes de millora del municipi. D’aquests, 4 milions es vehicularan a través del pla de sostenibilitat i eficiència urbana, adreçat als ajuntaments de l’illa, de Mallorca Reacciona. L’altra 1,5 milions provindran de Carreteres del Consell per dur a terme dues actuacions a Ciutat: una al Camí Salard i una altra a la rotonda del polígon de Can Valero.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *