Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma presenta a la presidenta del Consell de Mallorca el nou Pla General

Palma, 22 de desembre de 2020.- El batle de Palma, La regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, s’han reunit avui amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a qui han presentat l’esborrany del Nou Pla General de Palma per tal de trobar solucions conjuntes i pactades a nivell territorial.

Amb la trobada d’avui segueix així la ronda de reunions institucionals per donar a conèixer “un dels documents més importants perquè dibuixa una Ciutat sostenible, saludable, basada en la igualtat i en la prosperitat compartida, a més de la diversificació de l’economia local. El Pla general és una oportunitat per millorar la qualitat de vida de les persones, ara i en els propers 20 anys”, tal com ha comentat el batle.

“El Nou Pla General de Palma beneficia els palmesans i palmesanes, però també a tota la població de Mallorca. Des del Consell hem treballat de forma conjunta amb l’Ajuntament per assolir, amb aquest nou pla, una major coherència del planejament urbanístic, perquè Palma sigui una ciutat més inclusiva, més accessible, més verda i que tengui millor protegit el seu territori”, ha assenyalat la presidenta del Consell de Mallorca.

El nou Pla General deixa enrere el PGOU del 98 i incorpora el model de desenvolupament sostenible de Nacions Unides i els de la nova Agenda Urbana Espanyola. “D’aquesta manera, ordenam el territori per a evitar la dispersió, prevenir els impactes del canvi climàtic, afavorir la proximitat i la cohesió social, garantir l’accés a l’habitatge i afavorir la diversificació de l’economia local”, segons la regidora.

El Pla General es basa en 5 eixos que es concreten el 10 mesures concretes. Destaquen la reducció del consum de territori, en concret, d’un 35 per cent del sòl urbanitzable i l’ampliació del parc del parc d’habitatges assequibles: Palma multiplicarà per 8 l’habitatge social, un clar punt d’inflexió per a l’impuls de polítiques valentes que facilitin l’accés a l’habitatge.

Cal destacar l’aposta per una ciutat policèntrica, on totes les barriades disposin de serveis a tocar. Aquesta autosuficiència del barris també permet reduir els carrers motoritzats i incrementar la qualitat i accessibilitat als espais públics. Un altre dels punts claus és la regeneració del territori amb més infraestructura verda i corredors verds i amb el tancament del cicle de l’aigua. Un altre dels objectius claus és obrir Palma a la diversificació econòmica mitjançant la transició ecosocial i l’aposta per una economia urbana i competitiva, i el desenvolupament de la cultura i la innovació, la ciència i la tecnologia i de la creativitat individual i col·lectiva.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email