ActualitatGeneral

L’Ajuntament presenta la memòria del procés participatiu dels possibles usos de les galeries de la plaça Major

Palma, 22 de desembre de 2020- L’Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimarts els resultats de l’enquesta ciutadana realitzada com a part del procés participatiu per decidir els possibles usos de les galeries de la plaça Major i en què participaren 2.073 persones. Un document que posa èmfasi en el fet que la Ciutadania vol que la transformació suposi un projecte integral que inclogui la plaça, les places d’aparcament (pel que fa a la seva distribució), els accessos i la integració de tot això en l’entorn urbà.

Un aspecte en què coincideix la ciutadania és la il·luminació i ventilació natural de l’espai, amb la possible obertura de la façana a Rambles o amb la connexió dels diferents nivells de manera més oberta i directa.
S’atorga molta importància a la millora dels accessos, tant des de la plaça com des de la Rambla, la costa del Teatre i el carrer sindicat.

Pel que fa als usos, la ciutadania demana que els usos que s’implantin a la planta soterrada estiguin orientats, principalment, al públic local, tant pel que fa a l’oferta com als preus i fomentar la concepció d’aquest espai com a punt de trobada, tant per als veïnats del centre de Ciutat com d’altres barriades perifèriques. En aquest sentit la planta soterrada s’havia de concebre com a extensió del carrer, concentrant usos comercials, socials i públics i on es facin esdeveniments que funcionin com a reclam per a la ciutadania. Es remarca, a més, que els usos implantats generin un activitat continua no limitada a l’horari comercial.

Es repeteix la necessitat de recuperar l’ús de supermercat, tot i que es prefereix la venda de producte local amb un model tipus cooperativa. S’opina que l’oferta de les galeries hauria de ser complementària a l’existent actualment a la superfície i prou especialitzada per generar-hi un recorregut “alternatiu”.

Així mateix és estesa la voluntat de recuperar el túnel del ferrocarril, bé com a centre d’interpretació bé com a connexió amb la mar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *