Actualitat

Model de Ciutat enllesteix el projecte del nou centre sociocultural de Gènova

Palma, 22 de desembre de 2020.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol ha comparegut en roda de premsa avui per explicar que un dels acords que aprovarà demà la Junta de Govern és el projecte de Casal de Barri de Gènova.

“Gènova pateix una mancança d’equipaments municipals i aquest casal de barri és una reivindicació dels veïns. Per això, l’àrea de Model de Ciutat ha treballat ja des de la legislatura passada en aquest projecte excepcional que dona resposta al model de ciutat que volem: proximitat i cohesió social”.

A més, la regidora ha recordat que convertir els barris en els centres de referència de la ciutat és un dels principis bàsics del Nou Pla General. “El projecte del casal de barri de Gènova respon perfectament a aquesta voluntat de tenir una Palma policèntrica,  en la qual els barris s’entenguin com a llocs de trobada. S’han d’equilibrar les desigualtats entre zones, per fomentar una ciutat sostenible, cohesionada socialment”.

El projecte executiu ha estat elaborat per la UTE WIN4 formada per David Bravo, Berenice del Valle, Cesc Massanas i Margarita Salvá, després d’haver resultat guanyadors del concurs d’idees el 2018 amb un projecte bàsic amb un disseny que dona resposta a dos reptes. Per una part, no perdre l’espai de la plaça de Sant Salvador, i al mateix temps plantejar poder tenir l’equipament en el nivell interior i amb entrada de llum natural.

La junta de Govern donarà el vist-i-plau a aquest espai de més de 500m2 de superfície, que permetrà acollir una biblioteca, el casal de la tercera edat i un espai per a l’associació de veïns.

L’equipament de casal de barri que aglutinarà diferents serveis municipals compartits i complementaris, entre ells una biblioteca, diversos espais multifuncionals, espai per a l’associació de veïns i local per a la gent gran, i dependències comunes.

El projecte executiu que la Junta de Govern aprovarà demà preveu aprofitar el desnivell de la parcel·la per a crear dos patis, un a la part posterior i l’altre a la planta inferior, amb un total de superfície edificada de més de 500m2. És a dir que no es perdrà l’espai de la plaça i l’equipament tendrà dos accessos. Amb aquesta proposta l’equipament quedarà a la vora de l’espai actual de jocs infantils, formant un conjunt unitari que recollirà diferents funcions i activitats de gent de diferent edat.

Ubicació sobre mapa del futur casal de barri de Gènova.

“El projecte optimitza els espais preexistents per donar-los una nova vida, connectar la plaça amb l’equipament, i per tant, comentar la convivència i els el gaudi dels espais públic”, ha detallat la regidora Truyol.

El pressupost d’execució material està previst en 1.057.202,88 euros, al qual s’han de sumar diferents despeses generals, projecte de seguretat i salut i iva, resultant un cost de licitació d’1.556.000€. L’àrea disposa del pressupost per a executar aquest projecte durant el 2021. La regidora ha puntualitzat que “ara les tasques de l’àrea en aquest cas se centren en elaborar els plecs administratius i tècnics per licitar el més ràpid possible l’adjudicació de les obres per tal que es puguin iniciar el 2021”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *