Actualitat

Iniciades les obres de rehabilitació del casal de barri de Son Ametller

Palma, 28 de desembre de 2020.- L’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha dut a terme la redacció del projecte i la contractació de les obres de rehabilitació de les Cases de Son Ametller per un import de 668.566 euros. La regidora Neus Truyol ha comprovat en primera persona l’evolució de les obres que es varen iniciar fa pocs dies i que està previst que durin 10 mesos.

«El projecte de les Cases de Son Ametller és estratègic per al barri de Es Vivero, però també per al districte i la nostra ciutat en conjunt. Estam transformant el model de ciutat en una Palma policèntrica, on els barris, els seus equipaments i serveis, són el centre de la vida per als seus veïns».

La regidora Truyol destaca que aquest equipament, junt amb el projecte aprovat la setmana passada del casal de barri de Gènova, «representen els projectes reals del nou model de ciutat que quedarà definit en el Nou Pla General basat en la proximitat i la cohesió social. Volem que els barris siguin llocs de trobada. I per això, s’han d’equilibrar les desigualtats entre zones, per fomentar una ciutat sostenible, cohesionada socialment, i per tant, més humana».

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha visitat avui les obres de rehabilitació de l’edifici que s’han iniciat aquest mes de desembre i s’allargaran durant 10 mesos.

Les Cases de Son Ametller forma part del catàleg d’edificis protegits, consta d’una superfície total construïda de 1.585m2 i, un cop finalitzades les obres, l’equipament tendrà cabuda per a 230 persones. En aquest sentit, la regidora afirma que aquest projecte té especialment interès també perquè «ens permet recuperar un espai tancat durant molts anys, el rehabilitam i el convertim en serveis municipals de proximitat».

Neus Truyol: “Aquest  casal de barri representa el model de ciutat policèntrica, on els barris són llocs de trobada. I que quedarà definit al Nou Pla General: ciutat de proximitat i cohesió social”.

El projecte preveu la rehabilitació de la planta baixa i els dos pisos superiors, per crear espais diàfans i polivalents, i altres més definits com són despatxos i aules. A més, es recupera la configuració històrica dels jardins de la part posterior de l’edifici, incloent-hi la recuperació d’unes pèrgoles i la reproducció dels jardins antics.

Cal recordar que l’adjudicació de les obres va patir un endarreriment durant el primer semestre de l’any degut a la pandèmia del COVID-19 i la suspensió dels terminis administratius, però el passat mes d’agost va quedar adjudicat a l’empresa Sort d’Enfora SL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *