Actualitat

PalmaCultura atorga les subvencions a espais culturals a Casa Planas, Taller 6A obra gràfica i Estudi Zero

Palma, 28 de desembre de 2020.- Els projectes “Projecte Impuls a la creació 2020” de l’entitat Casa Planas, “La importància d’acompanyar el creador” de 6A Obra Gràfica i “Teatre Sans Espai de Creació” d’Estudi Zero són els projectes que rebran les subvencions per a espais de creació que, per primera vegada, ha convocat l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma amb un pressupost de 18.000 euros.

Aquestes tres entitats han rebut el màxim de puntuació prevista a les bases de la convocatòria  per projecte i reben, Casa Planas i Estudi Zero una subvenció de 6.000 euros cada una i Taller 6A obra gràfica una subvenció de 5.000 euros.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, juntament amb la responsable de Casa Planas, Marina Planas, han posat en valor la necessitat d’aquesta nova línea d’ajudes. “Palma sempre ha estat una ciutat amb espais culturals d’exhibició però sempre han mancat espais per donar suport a la creació; per això per primera vegada se va treure aquesta convocatòria per espais que ajudin al procés de creació dels artistes”, ha dit i ha remarcat la feina d’acompanyament, suport i millora del procés creatiu de l’artista.

Antoni Noguera: “A Palma sempre han mancat espais on donar suport a la creació i per això vàrem crear per primera vegada aquesta convocatòria per espais que ajudin a crear artistes, acompanyar-los, recolzar-los i millorar el seu procés creatiu”.

Marina Planas, per la seva banda, ha remarcat la importància d’aquest suport als artistes. “Estam generant un parell de programes de residències a Casa Planas i gràcies a aquestes ajudes continuarem amb la nostra tasca”, ha dit i ha destacat que “sense el suport als centres de creació es pot perdre tota una generació d’artistes”.

La presentació, que ha tingut lloc a Casa Planas, ha comptat també amb la presència del director general de Difusió Cultural, Marcos Augusto i la directora general de Cultura i Comunitat, Tina Codina, que ha destacat que, “a traves de la mirada dels artistes ens donen una altre mirada que dona un major espai de llibertat i, mitjançant els centres de creació donam suport a aquestes iniciatives, enfortint el teixit cultural de Palma”, ha afegit.

Activació de projectes com l’antiga presó i Can Ribas

Noguera ha remarcat que aquesta nova línea d’ajudes s’emmarca en un pla de xoc que dóna més eines i recursos als artistes i ha recordat que, en un futur l’Ajuntament activarà espais com l’antiga presó o Can Ribas com a centres de d’art i creació i centre de creació de circ respectivament. Des de l’àrea de Cultura s’ha activat, dins el pla de xoc motivat per la crisi de la covid, la crida de projectes del Solleric o el compromís de què el caixet sigui íntegrament pels gru

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *