Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Arriba la VII edició del Torneig de Dramatúrgia al Teatre Mar i Terra

Palma, 5 de gener de 2020.- Arriba al Teatre Mar i Terra de Palma una nova edició del Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. I ja en van 7. Avui matí el coordinador general de Cultura de l’Ajuntament, Miquel Àngel Contreras, i el director de Produccions de Ferro, Toni Gomila, han presentat una nova edició del Combat de la Paraula, acompanyat per les autores i els autors que hi participen en aquesta ocasió: Clara Ingold, Bernat Molina, Joana Castell i Miquel Costa. Les semifinals tendran lloc els dies 8 i 9 de gener i la gran final dia 15. Totes les funcions seran a les 18h de l’horabaixa per complir amb les restriccions que marca l’actual situació sanitària provocada per la COVID-19 i l’aforament del teatre serà del 50 per cent. Com no pot ser d’altra manera, la mascareta serà obligatòria.

La iniciativa s’inspira en el Torneig de Dramatúrgia Catalana que se celebra dins el context del Festival Temporada Alta de Girona. Ja s’ha celebrat en sis ocasions a les Illes, gràcies a la col·laboració entre la companyia Produccions de Ferro i l’Ajuntament de Palma, sempre amb un gran èxit de crítica, de públic i una gran rebuda per part del sector teatral.

Clara Ingold, Bernat Molina, Joana Castell i Miquel Costa són els dramaturgs participants en l’edició d’enguany, que lluitaran per fer-se amb el torneig de 2021. El presentador tornarà a ser l’actor Josep Orfila. “Des de la primera edició i fins ara, 24 autors i autores de les Balears han vist els seus textos interpretats per 72actors i actrius de les Illes i Catalunya, afavorint també l’intercanvi i les coneixences culturals i professionals”, ha dit Toni Gomila. Entre els objectius del certamen destaca promocionar i donar visibilitat als nous autors teatrals de les Balears en català i ja s’ha convertit en una cita ineludible per als autors i el públic amant del teatre. “Des de l’Ajuntament de Palma seguim donant suport a la creació teatral de les Illes Balears en llengua catalana col·laborant de nou en aquesta VII Edició del Torneig de Dramatúrgia, una cita anual que posa de relleu el talent local amb una sèrie de textos teatrals d’autors interpretats per actors i actrius reconeguts de ca nostra”, ha argumentat Contreras.

Les semifinals d’aquest combat seran els dies 8 i 9 de gener i la gran final, dissabte 15 a les 18h de l’horabaixa.

Els autors han disposat de dos mesos per escriure un text per a dos intèrprets d’uns quaranta minuts de durada i no serà fins a hores abans quan coneixerà la identitat dels dos actors o actrius que l’interpretaran. Les tres hores prèvies a l’enfrontament serviran per posar en comú en text i assajar plegats. El públic tampoc no sabrà de qui són els textos, i serà qui decideixi amb els seus vots qui passa de la semifinal a la gran final. El guanyador del nombre màxim de vots del públic serà el campió o campiona del torneig.

En aquesta ocasió la votació dels textos per part del públic es farà de via telemàtica a través de telèfons mòbils, una mesura més per tal d’adaptar-se a l’actual situació sanitària. Així, enguany, a causa de les limitacions de mobilitat amb la Península, els quatre textos participants seran interpretats en les 3 fases per actrius i actors residents a les Illes: Toni Pons, Apol·lònia Serra, Xisca Puigserver, Xavier Núñez, Santi Pons, Sebastià Adrover, Esperança Font, Toni Amengual, Maria Pasqual, Enric Garcia, Mercè Sancho i Joan Maria Pascual. “Volem seguir gaudint del teatre i del talent dels nostres dramaturgs i dramaturgues i dels nostres intèrprets i fer-ho amb més seguretat”, ha conclòs Gomila.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email