Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament estableix noves mesures per adaptar-se a la resolució adoptada pel Govern davant l’elevada incidència de la COVID-19

Palma, 12 de gener de 2021.- L’Ajuntament de Palma ha establert noves mesures per adaptar-se a l’Acord del Consell de Govern d’11 de gener de 2021 pel qual es disposen mesures excepcionals aplicables a l’illa de Mallorca en base a la incidència de la COVID-19. Les mesures cerquen contenir i rebaixar l’elevada incidència epidemiològica que hi ha actualment a Palma i Mallorca, que ha arribat a la seva xifra més alta amb més de 600 casos per 100.000 habitants a 14 dies.

D’aquesta manera, les resolucions adoptades són les següents:

  • Institut Municipal de l’Esport (IME). Les piscines, els gimnasos i els pavellons municipals estaran tancats al públic a partir de dia 13 de gener i se suspenen temporalment els cursets i les activitats dirigides durant 15 dies, llevat de tennis, l’escola de futbol i els grups de patinatge de Can Caimari, que es realitzen a l’aire lliure. Això no obstant, es mantindran les reserves d’espai per als centres educatius i per a entrenaments d’equips i clubs federats, que es regiran per la normativa i els protocols de cada federació i de les directrius de la Conselleria d’Afers Socials i Esports. Pel que fa a les competicions, només es podran dur a terme competicions estatals però sense públic. Quan s’augmenti  l’aforament, l’IME posarà en marxa un sistema per a gestionar la demanda per part dels usuaris no federats. En relació amb les devolucions, es tornarà la part proporcional dels rebuts pel temps d’interrupció dels serveis, d’acord amb l’article 22 de l’Ordenança vigent.
  • Cultura. L’Àrea de Cultura aturarà tota l’activitat prevista, teatres municipals inclosos, durant els propers 15 dies.
  • Educació. Les classes de l’Escola Municipal de Música passen a format online.
  • Participació Ciutadana. Tots els casals romandran tancats. Podran seguir amb les activitats sempre que siguin online.
  • Justícia Social. Els Espais Joves, Dinamo i Flassaders oferiran la seva programació online. El servei d’atenció integrala les dones víctimes de violència de gènere manté l’atenció presencial individual. L’atenció grupal es farà en línia.

Altres mesures ja adoptades

Durant els darrers dies, l’Ajuntament ja ha adoptat una sèrie de mesures per baixar la incidència de la COVID-19.

  • Sant Sebastià. Es suspenen les festes del patró de Palma i totes les activitats culturals i esportives associades. Fa un mes es varen suspendre els foguerons, la Revetla i el Correfoc seguint la normativa del moment, i ara queden suspesos els concerts, les activitats culturals i la resta d’actes que conformen el programa com, per exemple, la Diada Ciclista. En relació als Premis Ciutat de Palma, s’ajornen i es faran un cop la situació s’estabilitzi. Els guanyadors es coneixeran el 20 de gener.
  • Casals de barri. Les activitats dels Casals de Barri són online.
  • EMT. L’aforament als busos és d’un 33% d’ocupació tant a les places per viatjar assegut com a les places de peu. El 8 de gener amb motiu de la tornada a l’escola i a la feina després de les vacances de Nadal la flota de vehicles de l’EMT s’ha reforçat amb un 15% més de vehicles.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email