Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Fons Social d’Habitatges Municipals ha gestionat 171 casos de famílies en situació de vulnerabilitat des del 2013

Palma, 19 de gener de 2021.- L’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat a través del PMH-RIBA ha donat cobertura a més de 171 famílies en habitatges de lloguer social des de l’aprovació del protocol del Fons Social d’Habitatges Municipals. Aquest protocol és gestionat a través del Patronat Municipal de l’Habitatge que disposa d’un parc municipal d’habitatges i el destina a persones i famílies en situació de vulnerabilitat. Les famílies que n’han resultat beneficiades ha estat per casos d’insolvència sobrevinguda principalment.


Neus Truyol, regidora de Model de Ciutat ha comparegut en roda de premsa per exposar que “la situació d’accés a l’habitatge és d’extrema emergència. La pandèmia, la destrucció de llocs de feina, la pèrdua de poder adquisitiu, i en conseqüència dificultats molt greus per assumir el cost de l’habitatge, posen en evidència que el nostre mercat immobiliari ha de reaccionar. Actualment no ho està fent al nivell que seria necessari i per tant hem de seguir apostant per mesures contundents, com és la regulació del preu del lloguer”.

En aquest sentit, la regidora ha exposat que l’esforç que fa l’Ajuntament i concretament el Patronat Municipal de l’Habitatge és immens però encara hi ha molt per fer. El seu gerent, Josep Maria Rigo, ha detallat que “la disponibilitat d’habitatge públic és inferior a la desitjada perquè disposam de quasi 400 habitatges de gestió directa municipal, gairebé tots estan ocupats i a més enguany s’han produït dos factors que han restringit la rotació com és el confinament arran de la pandèmia i les limitacions de la mobilitat, i l’aturada administrativa que ha endarrerit la resolució d’alguns casos”.


La regidora ha exposat el balanç de gestió del Fons Social d’Habitatge Municipals. Aquest Fons Social està destinat a adjudicar habitatges públics a persones i famílies en situació de vulnerabilitat per insolvència sobrevinguda. El gestiona el Patronat Municipal de l’Habitatge amb la col·laboració del personal tècnic de l’àrea de Benestar i Drets Socials i de l’Oficina Antidesnonaments. El funcionament es basa en una comissió tècnica que avalua els casos que es presenten des dels centres municipals de serveis socials i/o l’OAD, tenint en compte les condicions definides en el protocol, sempre acompanyats d’un pla de feina, i un seguiment de l’assoliment d’objectius.


Truyol ha detallat que “des del 2013, la comissió tècnica ha atès 277 propostes presentades de les quals 177 han complit els requisits del protocol i han resultat adjudicatàries d’habitatges socials, és a dir, un 62%.

De les 177 famílies que han complert el protocol:

            – 144 han resultat adjudicatàries d’un habitatge de l’Ajuntament.

            – 8 han resultat adjudicatàries d’un habitatge de l’IBAVI.

            – 11 han resultat adjudicatàries del fons socials dels bancs.

            – 8 pendents de resolució dels fons socials del bancs, i si no fos possible, seran proposades per adjudicació d’un habitatge municipal.

Concretament, l’any 2020 es varen rebre 18 propostes de les quals, després de ser avaluades, 11 han resultat adjudicatàries d’un habitatge municipal, 4 han estat excloses perquè no compleixen els requisits del protocol i 3 no avaluades per diferents motius, per exemple la manca de documentació.

L’any 2019 es va produir un increment en el número de propostes per accés a un habitatge a través del Fons Social perquè aquell mateix any es va aprovar una modificació del protocol que va permetre ampliar els requisits dels adjudicataris. Abans només hi podien accedir persones afectades per un procés de desnonament, però ara poden accedir-hi les persones que estiguin en risc de perdre la seva casa per insolvència sobrevinguda, no només per un procés de desnonament. 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email