Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat inverteix 1,17 milions d’euros en rehabilitar els edificis d’habitatges municipals

Palma, 30 de gener de 2021- L’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha invertit 1.176.488€ en millorar l’estat de tres dels edificis d’habitatges municipals. La regidora Neus Truyol valora molt positivament aquestes obres perquè “permeten dignificar el parc d’habitatges públic, millorar el seu confort i sobretot reduir la despesa energètica, i per tant fer-los més eficients”.

Les obres de rehabilitació s’han finançat amb el doblers de romanent del pressupost de 2018, i tot i l’aturada obligada per la pandèmia, s’han pogut finalitzar en termini i ajustades al cost previst.

Concretament, s’ha intervingut a l’edifici conegut com El Tirador i dos més situats al carrer Aragó amb 73 habitatges en total. El primer de tots, compta amb 45 habitatges, està situat entre els carrers Miquel Sants Oliver, Damas Calvet i Goethe i les obres han consistit en reforçar els forjats de les plantes cobertes, aïllament tèrmic, i impermeabilització i reposició de la teulada.

Aquesta obra es va adjudicar a Zima Desarrollos Integrales S.L. per un import total de 697.636,86€, i un termini d’execució de les obres de 6 mesos. El Patronat Municipal de l’Habitatge ha estat el responsable d’aquest encàrrec i el seu gerent Josep M. Rigo ja treballa amb l’equip tècnic per a planificar una segona fase. “Apostem per una millora contínua, intervindrem en millorar més encara els aïllaments i instal·larem equips de captació solar fotovoltaica”.

Les obres als dos edificis situats al carrer Aragó, a l’alçada del carrer Editor Caldentey, han permès millorar les condicions de l’edifici que acull 28 habitatges. Concretament, la intervenció ha permès substituir els forjats de les cobertes, així com l’aïllament i impermeabilització de les mateixes cobertes. L’obra de cada edifici es va dividir en dos lots que varen ser adjudicats a Obras y Promociones Comas S.A. per uns imports de 215.010,40€ i 263.841,14€, respectivament, i s’han executat dins el termini previst de 6 mesos.

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, afirma que “sense capacitat de reinvertir els romanents del pressupost municipal, aquesta actuació no hagués estat possible. Els ajuntaments som la porta d’accés als serveis bàsics de la ciutadania i necessitam recursos per facilitar l’accés a l’habitatge digne i situar les persones vulnerables en el centre de les prioritats públiques”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email