rof60vgrg22e9hbrp2wbfu00upzrj4

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaEduca aprova l’adjudicació definitiva del programa d’intervenció social i educativa PISE a Estudi6

Palma, 3 de febrer de 2020.- La Junta de Govern ha aprovat avui l’adjudicació definitiva del programa d’intervenció social i educativa PISE a Estudi6. El contracte, que s’inicia dia 1 de març, té una durada de dos anys –prorrogables dos més- i un import superior als 82 mil 840 euros. “Aquest és un programa conveniat amb la Conselleria d’Educació, que dona un alternativa educativa a alumnes de Secundària  amb greu risc d’abandonament escolar com a opció excepcional. Suposa una formació compartida amb els IES de referència de l’alumne que es compagina amb feina a llocs conveniats. En definitiva, aquesta adjudicació és una gran notícia perquè facilita una formació que encamina al futur laboral dels alumnes participants”, ha explicat el regidor d’Educació i Política Lingüística.

Un poc més del programa PISE

Es tracta d’un programa d’intervenció social i educativa que porta a terme la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca amb col·laboració de l’Ajuntament de Palma a través de l’àrea d’Educació i Política Lingüística.

En concret, és una mesura extraordinària d’escolaritat compartida on es combina la formació bàsica de competències instrumentals (durant dos dies assisteixen al centre educatiu), competències socials, ciutadanes i emocionals (impartides per una educadora durant una hora i mitja a la setmana) i formació pràctica en empreses (realitzades 3 dies a la setmana). S’adreça a joves de 14 a 16 anys matriculats a l’ESO amb risc d’abandonament escolar i risc social.

La finalitat principal és motivar els alumnes per a aconseguir la continuïtat dins el sistema educatiu, a ESO o a una FP bàsica. Com a alternativa s’ofereix la incorporació a una formació ocupacional o a recursos d’orientació formativa i ocupacional com el SOIB jove. “Es tracta de facilitar la transició a la vida adulta d’aquests joves millorant les seves oportunitats d’inserció social i ocupacional”, ha explicat el regidor Llorenç Carrió.

Des del 2017 s’han signat convenis amb la Conselleria d’Educació per tal de dur a terme aquest Programa d’Intervenció Social i Educativa a Palma. L’actual servei, però, dona resposta al Conveni signat amb la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears l’octubre de 2019 amb una durada prevista de 4 anys. La provisió es fa mitjançant contractació externa i posa a disposició del programa una educadora social a jornada completa. A partir de dia 1 de març de 2021 s’iniciarà una nova contractació del servei amb una durada de 24 mesos, prorrogable per 24 mesos més.

Oferta Programa PISE

Aquest és el quart curs escolar que es porta a terme el programa PISE. Cada curs escolar s’ofereixen 25 places. El 2019/2020 hi participaren 10 centres educatius de secundària públics de Ciutat, i enguany, 12. Tant el curs 2019/2020 com enguany s’hi ha adherit 19 empreses de Palma, algunes ho han fet diversos anys i d’altres s’hi han incorporat de bell nou.

Pel que fa a les especialitats formatives es poden escollir les següents: cuina, mecànica, cambrer/a, reparació d’aparells electrònics, receptació administració, hoteleria, auxiliar de serveis sociosanitaris, manteniment d’edificis, informàtica, perruqueria, xapa i pintura, rebosteria i jardineria.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email