Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social amplia la compra de targetes d’aliments bàsics per arribar a 400 famílies

Palma, 10 de febrer de 2020.- La Junta de Govern ha aprovat avui la contractació de targetes de compra d’aliments bàsics davant les necessitats urgents derivades de les conseqüències econòmiques provocades per la crisi sanitària de la COVID-19. “L’objectiu d’aquesta mesura és oferir als ciutadans el major nombre de recursos i serveis per atendre la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones que més ho necessiten. A finals de maig posàrem en marxa aquesta fórmula per resoldre amb més urgència les necessitats bàsiques d’alimentació i la resposta ha estat tan positiva que ara repetim la contractació”, ha explicat la coordinadora general de Benestar, Catalina Trobat. Gràcies a aquestes targetes l’Ajuntament preveu poder ajudar a 400 famílies.

Des que va començar la crisi sanitària, l’Àrea de Benestar ha vist com quasi es triplicava el volum de demanda social, i el pressupost destinat a les denominades prestacions econòmiques municipals. Així, a l’any 2019 va atendre 3.945 famílies, va tramitar 16.784 demandes d’ajudes econòmiques i va atorgar ajudes d’aquest tipus per valor de 4.075.594 euros. El 2020 les xifres van augmentar de manera exponencial: es van atendre 9.709 famílies i es van atorgar 41.104 ajudes econòmiques per valor de 10.601.120 euros.

“En un context en què el 35 per cent d’aquest increment de la demanda correspon a part de la població que mai no havia acudit als serveis socials municipals, és clar que l’administració ha de fer tot el que estigui al seu abast perquè ningú no quedi desatès. Amb aquestes targetes garantim que durant el temps de tramitació de les ajudes d’alimentació atorgades per l’Ajuntament de Palma o per entitats que col·laboren, la població empadronada a Palma, sense cap recurs econòmic, que es troba en una situació sobrevinguda de greu precarietat, i que no disposa de recursos econòmics, pugui cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació”, ha conclòs Trobat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email