Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat obre el període de sol·licitud d’ajudes per a la rehabilitació d’edificis a les barriades de Son Gotleu, Camp Redó i Verge de Lluc

Palma, 11 de gener de 2021.-Des d’avui i fins al 14 d’abril ja es poden sol·licitar les ajudes per a la rehabilitació d’edificis a les barriades de Son Gotleu, Camp Redó i Verge de Lluc. La convocatòria té un pressupost de 400 mil euros i s’hi poden presentar totes aquelles persones físiques o jurídiques que hagin de fer obres necessàries per al manteniment, la conservació i la rehabilitació d’edificis d’habitatges, així com la millora de l’accessibilitat i l’adequació de zones comunes. Les obres hauran d’estar acabades el 30 de juny del 2022. “L’objectiu aconseguir la recuperació del Patrimoni Arquitectònic de la Ciutat de Palma i frenar la degradació  deguda principalment a l’estat en què es troben les edificacions”, ha dit la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

Amb aquesta actuació es pretén assolir una recuperació funcional i estètica de les barriades de Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc, assenyalades actualment dins de les àrees vulnerables de Palma i incloses dins del Pla Estratègic de Ciutat, donat que es troben immerses dins una situació de progressiva degradació arquitectònica i urbanística, que requereix l’adopció de mesures amb l’objectiu d’aturar-la i mantenir el patrimoni existent.

Neus Truyol: “amb aquestes actuacions es pretén assolir una recuperació funcional i estètica d’aquetes barriades assenyalades con les àrees vulnerables de Palma”

La convocatòria té  dues línies d’actuació a la qual es poden presentar les comunitats de veïns, i que tenen les següents característiques diferenciades:

Línia A:

  • 80% de subvenció
  • 30.000 euros de quantia màxima subvencionable
  • Obres de necessària execució com a resultat d’una ITE desfavorable o ordre d’execució oberta per Disciplina Urbanística
  • Rehabilitació de lesions que afectin la seguretat constructiva i funcional de façanes i altres elements comuns, com per exemple: instal·lacions de baixants, accessos, impermeabilitzacions, etc.

Línia B:

  • 100% de subvenció
  • 20.000 euros de quantia màxima subvencionable
  • Obres d’adequació i agençament de les zones privades d’ús públic entre blocs, necessàries per a assegurar la integritat dels vianants, per exemple: arbrat en males condicions, voravies, calçada i enllumenat.

En ambdós casos el primer pagament del 50% de l’import concedit es realitza després de presentar la documentació sol·licitada a les bases i certificant un 5% del muntant de les obres ja executat. La resta de la subvenció es tramita després del compliment final de les actuacions aprovades, incloent la presentació de l’informe favorable de l’IAE.

El Patronat Municipal de l’Habitatge oferirà un servei d’assessorament in situ a totes tres barriades i també a la seu de Model de Ciutat a l’edifici d’Avingudes, on cal presentar les sol·licituds i la documentació requerida.  Per a més informació: https://patronathabitatge.palma.cat/

“Mantenim el compromís de seguir dignificant els barris i millorant la qualitat dels edificis”, ha conclòs Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email