Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament adapta els seus serveis a la nova resolució del Govern per fer front a la COVID-19

Palma, 15 de febrer de 2021.- L’Ajuntament de Palma ha adaptat els seus serveis a l’Acord del Consell de Govern de 12 de febrer de 2021, que modifica les mesures del Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19. Així, les mesures afecten a Esports, Cultura i Participació Ciutadana.

D’aquesta manera, les resolucions adoptades són les següents:

IME. Les piscines municipals reobriran les seves portes a partir de demà, amb un màxim de dues persones per carril. Per a donar servei al major nombre de persones usuàries, s’estableix un temps màxim d’ús de 45 minuts, amb accés per torns a les hores en punt: de 8 a 8.45 h, de 9 a 9.45 h… sense reserva prèvia. Les persones majors de 65 anys i les persones amb mobilitat reduïda tindran preferència entre les 8 i les 10 h, així com per a escollir carril en cas de confluència amb altres usuaris. En compliment de la normativa, els vestidors i les dutxes de l’interior es mantindran tancats. Es recomana dur el banyador posat i es disposaran cadires i bancs a la platja de piscina per a facilitar el canvi.

D’altra banda, s’han hagut d’adaptar temporalment els horaris per a no superar l’ocupació permesa per coincidència de l’activitat federada amb l’activitat esportiva d’ús lliure. Així, les piscines de Son Roca, Marga Crespí, Germans Escalas, Antoni Servera i S’Estel mantindran el seu horari habitual, Son Moix i Rudy Fernández obriran de dilluns a divendres fins a les 15 h, dissabtes de 15 a 21.30 h i diumenges de 8 a 14.30 h, mentre que Xavi Torres obrirà dilluns i dimecres de 8 a 21.30 h, dimarts de 15 a 21.30 h, i divendres i dissabtes fins a les 14.30 h.

Durant aquesta fase els gimnasos d’abonats es mantindran tancats i no es reactivaran els cursets ni les activitats dirigides de l’interior dels poliesportius. Com a conseqüència de la limitació d’ocupació, durant aquest període no es tramitaran renovacions o noves altes d’abonaments, bons ni accessos d’un dia. En relació amb les devolucions, es tornarà pel mateix sistema de pagament la part proporcional dels rebuts pel temps que les instal·lacions han estat tancades.

Cultura. Els teatres adapten el seu aforament a la nova Resolució, i passa del 30 per cent al 50 per cent.

EMT. L’aforament dels autobusos de l’EMT passarà del 33 per cent al 50 per cent, una mesura que entrarà en vigor demà. D’aquesta manera, les places assegudes i les places de peu seran un 50 per cent de l’ocupació total del vehicle i queden, aproximadament, de la següent manera: en un bus de 12 metres la capacitat total serà de 52 persones i en un de 18 metres, de 73 persones.

Cal recordar que l’EMT té d’altres mesures vigents per complir amb les mesures sanitàries vigents: Les finestres sempre romanen obertes i les portes dels vehicles s’obren a cada aturada, dues accions que permeten que l’aire es renovi de forma constant. És obligatori l’ús de mascareta. Hi ha hidrogel a cada un dels autobusos.  Cada autobús té mampares de separació per als conductors. Es recomana fer el pagament amb targeta ciutadana.

Participació. Des d’avui, els Casals de Barri tornen a estar oberts al públic. A partir d’avui començarà el procés per a reiniciar les seves activitats. Per una banda, durant aquests dies, els Casals amb programació municipal donaran publicitat a les activitats previstes en la seves programacions per poder iniciar-les a partir del 2 de març. Les inscripcions començaran el 22 de febrer. D’altra banda, als Casals de Barri on realitzen activitats diverses entitats, associacions veïnals i altres associacions, aquestes activitats se poden reactivar quan ho consideri l’entitat organitzadora.

Totes les activitats hauran de seguir les mesures establertes pel Govern Balear, i que se resumeixen en: grups de màxim 6 persones, obligació de dur mascareta en totes les activitats, i pel que fa a les activitats físiques només es podran realitzar les considerades de baixa intensitat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email