Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Mireia Sallarès inaugura la retrospectiva ‘Els nostres problemes’ al Casal Solleric

Palma, 18 de gener de 2021.- El Casal Solleric inaugura des d’avui i fins al 23 de maig l’exposició Els nostres problemes, una retrospectiva dels darrers 20 anys de feina de Mireia Sallarès. S’han escollit els 5 projectes més representatius de l’artista i s’han acompanyat d’una col·lecció de 5 pòsters amb una frase característica de cadascun dels projectes. Les cinc frases que recull la publicació que acompanya  Els nostres problemes actualitzen i rellegeixen les preguntes que plantegen els projectes de l’exposició:  Tenir una idea és tenir una responsabilitat. Els orgasmes, com la terra, són de qui els treballa. L’amor sense crítica és germen de feixisme. La veritat és nòmada i s’ha d’estimar. Les vides viscudes són patrimoni de la humanitat.

En paraules de la comissària Joana Masó: “Al llarg dels últims vint anys, els projectes de Mireia Sallarès han anat elaborant reflexions, pràctiques i experiències que vinculen les vides viscudes amb la propietat i la gentrificació, el plaer de les dones amb la política, la violència i el treball, o l’amor, els orgasmes i el concepte de veritat. L’exposició que presenta el Casal Solleric fa parlar en present les preguntes que plantegen els cinc projectes de l’exposició i mostra, amb caràcter retrospectiu, per primera vegada així, aquest conjunt de treballs”.

L’artista Mireia Sellarès, la comissària de l’exposició Joana Massó, la directora del Casal Solleric Aina Bauzà i el director general de Difusió i Promoció Cultural de l’Ajuntament de Palma, Marcos Augusto, a la inauguració de l’exposició.

“El feminisme es fa art en les mans de Mireia Sallarès, la profunditat dels seus projectes ens fa posicionar críticament davant la vida amb tota la complexitat, diversitat i matisos. Em satisfà enormement que Palma aculli una retrospectiva de la seva obra i, a més, tenim el plaer de mostrar un parell de peces que s’exposen per primera vegada”. Una artesania mexicana, que consisteix en un paper picat amb una frase de la filòsofa Maite Larrauli sobre la dificultat de desitjar lliurament.

El que Godmilow va ensenyar (EEUU, 2014), Las muertes chiquitas (Mèxic, 2006 – 2009),  Kao malo vode na dlanu [Com una mica d’aigua al palmell de la mà}, (Sérvia, 2014 – 2018). Se escapó desnuda, (Venezuela, 2011 – 2012)  i El camió de la Zahïa, (França, 2001 – 2003), són els projectes exposats. “Aquesta exposició reclama més d’una visita”, ha dit l’artista. “Aquests problemes no estan resolts i mai són del tot contemporanis perquè venen del passat i continuaran al futur. El títol de l’exposició assenyala que, els nostres problemes són nostres perquè els hem triat i ens hem volgut responsabilitzar d’ells”, ha remarcat Sallarès.

“L’objectiu és fer del Solleric un centre d’art de primer ordre a Ciutat i amb exposicions com aquestes ens situam, sens dubte, al capdavant del mapa de les instal·lacions artístiques”, ha conclòs el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email