Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament cedeix un segon solar al barri de Pere Garau per a un nou centre d’Urgències d’Atenció Primària

Palma, 24 de febrer de 2021,- La Junta de Govern ha aprovat avui iniciar l’expedient de cessió al Govern de les Illes Balears –mitjançant la Conselleria de Salut i Consum- d’un immoble de titularitat municipal situat al Passatge de Son Real per a la dotació d’un nou Servei d’Urgències d’atenció Primària (SUAP). El juliol de 2020 l’àrea delegada de Turisme, Sanitat i Consum va sol·licitar l’alteració de la qualificació jurídica d’aquest immoble atesa la petició de la Conselleria de Salut i Consum del GOIB de cessió del solar per a millora de les prestacions sanitàries de la zona de Pere Garau. Avui la Junta ha fet una passa més en la cessió d’aquest bé que permetrà dotar a aquesta barriada de nous equipaments sanitaris. La semana passada ja es va aprovar la cessió d’un altre solar a aquesta barriada.

D’altra banda també s’ha donat llum verda a la reducció del 100 per cent del preu públic d’algunes activitats del Casal de barri de Son Gotleu per al present curs (2020-2021). Es tracta dels tallers de conversa de català o castellà per a estrangers i els tallers de recerca de feina o realització de tràmits amb les administracions a través de recursos personals o d’eines digitals (informàtica- internet). El consistori considera aquestes activitats adients per millorar els recursos de la població del barri, per a la convivència entre els veïns i veïnes, així com per a la integració dins el municipi. Un dels possibles obstacles per a l’accés a les esmentades activitats, en un barri com aquest, amb una alta concentració de pobresa i atur, és l’obligatorietat de pagament d’una quota d’inscripció, un fet que pot limitar totalment la participació de les persones que més ho necessiten, incrementat l’exclusió que ja pateixen.

S’ha adjudicat a l’empresa ITURRI SA el subministrament d’una autobomba rural pesada amb els seus respectius equipaments per al servei contra incendis i salvament per procediment obert per un import de 350,900 euros.

La Junta ha ratificat, a més, el conveni entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma per la investigació del Projecte d’intervenció arqueològica “Palma romana. Estudi paleontogràfic i evolutiu de la ciutat” en el marc de la Convocatòria de subvenció per a la recerca en matèria d’arqueologia i/o paleontologia a l’illa de Mallorca, a l’arxipèlag de Cabrera i en els illots adjacents. Recordem que aquest projecte, aprovat el passat mes d’octubre, contempla la interconnexió que es pot establir entre un fet ecològic, com és l’evolució de la desembocadura d’un torrent i els potencials usos antròpics que se’n poden fer i que tenen un reflex en els desenvolupaments de la ciutat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email