Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Oberta la convocatòria per al Festival Palma Dansa 2021

Palma, 24 de gener de 2021.- Palma Cultura obre una convocatòria per a la presentació de propostes de cara al festival Palma Dansa 2021. Aquesta convocatòria s’adreça a artistes, entitats culturals, promotors, companyies, associacions i persones físiques o jurídiques que desenvolupin la seva activitat en l’àmbit del llenguatge de la dansa contemporània.

Des de fa 12 anys, la regidoria de Cultura impulsa el conegut Palma Dansa, el festival de dansa contemporània que promou activitats de dansa al voltant del dia Internacional de la Dansa. L’esdeveniment s’ha consolidat com a referent a per als col·lectius professionals i aficionats de la ciutat, i on es programen destacats artistes d’àmbit estatal i internacional i també locals. El festival, que se celebrarà entre el 29 d’abril i el 9 de maig inclourà espectacles de sala, propostes de carrers i altres activitats com jornades professionals, tallers i activitats adreçades a col·lectius socials.

Per a l’edició de 2021, i d’acord amb les competències de la regidoria de Cultura, s’han marcat les següents premisses a l’hora de pensar el contingut del festival:

• Fomentar el coneixement sobre la dansa i apropar aquest llenguatge a la ciutadania en general, afavorint la creació de nous públics en l’àmbit de la dansa contemporània. Aquest foment permetrà desenvolupar models culturals a llarg termini, inclusius, igualitaris, participatius, sostenibles, exploratoris i adaptats a la realitat del territori i de la societat en constant canvi i transformació.

 • Oferir una programació de qualitat de dansa. L’objectiu és que el festival segueixi sent una cita rellevant a la ciutat, sobretot, i en les circumstàncies de tancament sanitari actuals, per al públic local i amb el màxim abast territorial de Palma, tot incrementant les activitats descentralitzades al nucli urbà, apostant així per acostar aquest llenguatge al ciutadà i dotant de contingut de qualitat espais actualment en desús, espais públics a reivindicar d’us per a activitats dirigides a la ciutadania.

• Encetar una nova etapa més reivindicativa centrada en mostrar la dansa com una eina potent capaç de transformar la societat i comunicar missatges valuosos capaços de conduir la societat cap a un futur lluny de rols subordinats i limitants de diversitat.

Categories de les ofertes que es poden presentar:

  • Espectacles de SALA/ESCÈNICS
  • Espectacles per a ALTRES ESPAIS (convencionals o no, espais exteriors a l’aire lliure, etc).
  • Projectes de DANSA COMUNITÀRIA o de CAIRE SOCIAL I/O EDUCATIU:

L’Ajuntament de Palma, mitjançant decret de la regidoria de Cultura nomenarà una Comissió de Valoració formada per professionals del món de la dansa consensuats amb la comissió de música i arts escèniques de la regidoria de Cultura.  Aquesta Comissió de Valoració serà nomenada abans de que finalitzi el termini de presentació de les propostes al Festival Palma Dansa 2021 i valorarà les propostes presentades fonamentat-se en els criteris següents:

a. Trajectòria artística i professional: 2 punts

b. Originalitat del projecte proposat: 3 punt

  1. Valors socials que la proposta transmet: 2 punts

d. Espectacles familiars, captació del públic infantil i juvenil: 1 punt

e. Qualitat de la proposta pedagògica: 2 punt

f. Propostes amb activitats educatives paral·leles, que ajudin a acostar el món de la dansa contemporània a un públic nou i sobretot a un públic jove: 2 punt

g. Propostes que es desvinculin del centre de Palma, que expressin la seva capacitat de realització i/o adaptació a espais no convencionals (pot incloure proposta d’espai): 1 punt

  • h. Projectes que potenciïn, donin rellevància o posin en valor a la dona: 2 punts.

La documentació es presentarà a través de correu electrònic a l’adreça palmadansa2021@palma.cat, titulant el missatge PALMADANSA 2021 i adjuntant-hi arxius, fitxers o paginacions, tots ells marcats amb la lletra de cada apartat. Hi ha 10 dies hàbils a partir del dia de la publicació d’aquesta convocatòria al web www.palmacultura.cat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email