Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma Cultura obre una consulta per a l’adquisició d’obres d’art contemporani, amb l’objectiu principal d’enriquir i donar coherència al fons municipal

Palma, 26 de febrer de 2021.- L’Ajuntament de Palma ha publicat avui la crida per a la presentació de propostes per a l’adquisició d’obres d’art contemporani amb l’objectiu d’enriquir i donar coherència al fons municipal. Segons ha afirmat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera: “Destinam 150.000€ en aquesta compra d’obra d’art, el que suposa un esforç important per donar suport al sector de les arts visuals en aquests moments tant difícils”.

Segons Noguera “l’Ajuntament de Palma té la voluntat que aquest fons d’art contemporani esdevingui una col·lecció municipal coherent que reflecteixi les tendències artístiques que s’han anat desenvolupant al municipi els darrers cinquanta anys”.

En aquest sentit, el Consistori és titular d’un fons artístic integrat per prop de dues mil obres d’art, moltes de les quals són representatives del panorama artístic local. Una part del fons d’art contemporani prové del Premi Ciutat de Palma d’Arts Visuals, que se celebra cada any dins el context de les festes patronals de Sant Sebastià. En aquest cas, és el jurat dels Premis Ciutat de Palma el responsable de la selecció.  Per altra banda, el 1999, a través del Projecte Escultura Pública, duit a terme entre el Consorci Mirall Palma Centre i la Fundació Universíada, es varen adquirir diverses obres d’art, mitjançant un comissariat extern. La resta d’adquisicions han estat puntuals i seleccionades per diferents persones (normalment per la direcció del Casal Solleric). Cal afegir que la manca de disponibilitat pressupostària de les darreres dècades ha propiciat una aturada en la compra d’obra d’art. Pel fet de no haver tingut una línia clara d’adquisicions, el fons artístic municipal no sembla respondre a uns criteris unitaris, per la qual cosa podria presentar mancances importants d’obres representatives de les diferents propostes artístiques sorgides a Palma.

Antoni Noguera: “per primera vegada l’Ajuntament de Palma ha posat en marxa una crida per a la millora i selecció de noves obres d’art contemporani, que es realitzarà a través d’una comissió d’experts i professionals independents en la matèria. Hi destinam 150.000€ amb l’objectiu de donar suport al sector de les arts visuals en aquests moments tant difícils” .

Partint d’aquest precedent, Antoni Noguera ha afegit que: “per primera vegada l’Ajuntament de Palma ha posat en marxa una convocatòria oberta i transparent per a la millora i selecció de noves obres d’art contemporari per al fons municipal, que es realitzarà a través d’una comissió d’experts i professionals independents en la matèria”.

El requisit principal és que han de serobres d’art realitzades per artistes nascuts o residents a Mallorca –en aquest cas amb vinculació amb el panorama artístic local– produïdes durant el període comprès entre 1975 i 2020. Han de ser obres representatives de les diferents tendències i moviments artístics contemporanis disponibles al mercat.

En aquest sentit, es poden presentar propostes d’obres d’art d’acord amb el següent:

  1. Galeries d’art. Les galeries només poden presentar obra dels artistes que representen en la data d’inici d’aquesta consulta.
  2. Els artistes que acreditin la seva activitat professional mitjançant la participació a exposicions a espais privats o públics, en els circuits de les arts visuals.

Les propostes s’han d’enviar electrònicament a l’adreça cultura@palma.cat utilitzant el formulari que pot descarregar-se al web www.palmacultura.cat. El termini per a la presentació de les ofertes serà de 15 dies naturals i començarà a partir de l’endemà de la seva publicació al web de Cultura de l’Ajuntament de Palma. En concret el termini és fins al 13 de març.

Una vegada acabat el termini, les propostes rebudes es publicaran a la mateixa web i es donaran tres dies per a presentar-hi al·legacions o esmenar documentació. En paral·lel, es nomenarà una comissió d’experts i professionals de l’àmbit de l’art

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email