Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort adapta els seus serveis al nivell 3 d’alerta sanitària decretat pel Govern

Palma, 2 de març de 2021.- L’Ajuntament de Palma ha adaptat els seus serveis al nivell d’alerta sanitària 3 decretat  pel Govern balear i publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears per fer front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19. Així, les mesures afecten a Esports, Cultura, Govern Interior i Joventut.

D’aquesta manera, les resolucions adoptades són les següents:

IME. S’amplia l’ocupació màxima de la piscina a tres persones per carril, que poden nadar sense límit de temps i sense torns dins els horaris establerts. Les persones majors de 65 anys i les persones amb mobilitat reduïda mantenen la preferència entre les 8 i les 10 h, així com per a escollir carril en cas de confluència amb altres usuaris. També s’obren els vestidors amb una cabuda màxima del 30 per cent; això no obstant, d’acord amb la normativa es mantenen tancades les dutxes i les taquilles, i és obligatori usar mascareta en tot moment. Així mateix, ja es poden tramitar renovacions, nous abonaments i bons de manera presencial a les oficines de Son Moix, Germans Escalas, S’Estel i Rudy Fernández.

A partir de demà dimecres es reobrirà la zona de musculació dels gimnasos, amb els seus horaris habituals. S’estableix una ocupació màxima del 30 per cent i serà obligatori usar mascareta durant l’activitat i mantenir una distància mínima de 3 metres entre persones. En compliment de la normativa, es mantindran tancades les màquines d’exercici cardiovascular. Per la restricció d’ocupació, s’estableix un temps màxim d’ús d’una hora amb accés a les hores en punt als gimnasos de Son Moix i Germans Escalas. Durant aquesta fase no es reiniciaran els cursets ni les activitats dirigides de l’interior dels poliesportius. Demà també es reobrirà el parc de cal·listènia de Son Moix amb una ocupació màxima de 6 persones.

D’altra banda, es mantenen temporalment els horaris de piscina de la darrera quinzena per a no superar l’ocupació permesa per coincidència de l’activitat federada amb l’activitat esportiva d’ús lliure. Així, les piscines de Son Roca, Marga Crespí, Germans Escalas, Antoni Servera i S’Estel mantenen el seu horari habitual; Son Moix i Rudy Fernández obren de dilluns a divendres fins a les 15 h, dissabtes de 15 a 21.30 h (Rudy Fernández de 8 a 21.30 h) i diumenges de 8 a 14.30 h, mentre que Xavi Torres obre dilluns i dimecres de 8 a 21.30 h, dimarts de 15 a 21.30 h, i divendres i dissabtes fins a les 14.30 h.

EMT. L’aforament dels autobusos de l’EMT passarà del 50 per cent al 66 per cent, dos terços de la seva capacitat, una mesura que entrarà en vigor demà. D’aquesta manera, l’ocupació total del vehicle i queda, aproximadament, de la següent manera: en un bus de 12 metres la capacitat total serà de 68 places; en un de 15 metres, de 83 places i en un de 18 metres, de 90 persones.

Cal recordar que l’EMT té d’altres mesures vigents per complir amb les mesures sanitàries vigents: Les finestres sempre romanen obertes i les portes dels vehicles s’obren a cada aturada, dues accions que permeten que l’aire es renovi de forma constant. És obligatori l’ús de mascareta. Hi ha hidrogel a cada un dels autobusos.  Cada autobús té mampares de separació per als conductors. Es recomana fer el pagament amb targeta ciutadana.

Cultura. Es recupera progressivament l’activitat als espais culturals municipals (biblioteques, museus…) amb un aforament del 50 per cent. Fins ara, les activitats només es podien fer als teatres municipals.

Govern Interior. Les terrasses poden tornar a ocupar, des d’avui, l’espai destinat a aparcament. No s’ha de tornar a demanar l’ocupació. Les places d’aparcament ocupables han d’estar situades just davant de l’establiment i en la seva prolongació vertical de la façana sense travessar l’eix de via. Mentre no es puguin emprar els interiors dels locals, es poden posar taules fora a zones per a vianants sempre que es pugui deixar una zona lliure de pas de 2,5 metres. Cal recordar que cafeteria, bars i restaurants estan exempts de pagar la taxa d’ocupació de les terrasses des del confinament.

No es poden ocupar places d’aparcament reservades a persones amb mobilitat reduïda, places de vehicles elèctrics, aturades de taxi i bus, places d’ambulància, policia, bombers ni espai de càrrega i descàrrega. L’espai ocupable, a més, no podrà excedir els 10 metres lineals. Els elements de delimitació de l’ocupació hauran de ser fàcilment amovibles quedant prohibit el seu ancoratge al paviment. Els elements, a més, s’hauran de situar de manera que en cap cas sobrepassin l’espai d’estacionament de vehicles i deixin alhora un mínim de 30 centímetres entre la delimitació i l’ocupació amb els elements autoritzables (taules, cadires i para-sols que s’hauran de retirar cada dia al tancament de l’establiment).

Joventut. Es reprenen les activitats i els tallers als Espais Joves i Dinamo amb un màxim de 6 persones i al 50 per cent d’aforament.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email