Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat alerta que qualsevol operació immobiliària de l’Aeroport ha de comptar amb l’aprovació de l’Ajuntament

Palma, 4 de març de 2021.- Avui la premsa ha publicat que AENA té la voluntat de reprendre el pla immobiliari de l’Aeroport de Palma. La regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Neus Truyol, manifesta la seva preocupació davant aquest anunci i recorda que resta pendent l’aprovació del Pla Especial de l’Aeroport, requisit indispensable per a presentar qualsevol projecte amb funcions no aeroportuàries.

El març de 2020, els serveis de Planejament de l’àrea varen informar a AENA de les deficiències de la proposta presentada de Pla Especial. “Encara no hem rebut cap resposta al respecte, i per tant no s’ha pogut continuar amb la seva tramitació”, ha explicat la regidora Neus Truyol. “Vetllarem per a que el Pla Especial de l’aeroport compleixi amb criteris de sostenibilitat ambiental i social, no permetrem una infraestructura que vagi per lliure i en contra de les necessitats i repte actuals”.

L’àrea de Model de Ciutat alerta que per poder realitzar qualsevol obra o operació immobiliària dins de l’àmbit de l’aeroport que no estigui vinculada al trànsit aeri, cal comptar amb un Pla Especial aprovat i presentar una sol·licitud de llicència urbanística. “I actualment no es compta amb cap Pla Especial aprovat ni amb cap projecte urbanístic presentat a l’ajuntament, per tant, aquest suposat pla immobiliari és inviable”.

A més, la regidora Truyol recorda que qualsevol intervenció en l’àmbit de l’Aeroport ha de complir amb els criteris i objectius de sostenibilitat de l’Agenda Urbana 2030. “Hem de reduir els impactes ambientals i socials, així com la pressió humana que pateixin les illes, i un projecte d’ampliació de les instal·lacions no s’hi correspon, ens hi oposam rotundament”.

“En l’actual context de declaració d’emergència climàtica, com qualsevol gran infraestructura a la nostra Ciutat, l’aeroport s’ha d’ajustar a les necessitat de mobilitat, protecció del medi ambient, i de l’entorn en el qual es troba”. En aquest sentit, la regidora recorda a AENA la necessitat de reinvertir en l’entorn per reduir els impactes ambientals i desenvolupar mesures compensatòries, com poden ser el tramvia, la protecció de zones humides del Pla de Sant Jordi, naturalitzar l’entorn, integració paisatgística de les instal·lacions, entre d’altres. “És a dir, la protecció de la diversitat biològica de la zona, del paisatge i el patrimoni”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email