Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament sembrarà 2.000 arbres als carrers de Palma durant el 2021

Palma, 6 de març de 2021.- L’Ajuntament de Palma ha iniciat avui el procés de plantació de 2.000 arbres als carrers i places de Palma prevists per a l’any 2021, amb l’objectiu d’arribar fins als 10.000 a finals de legislatura. Aquesta renaturalització de la ciutat és un dels punts que MÉS-Estimam Palma duíem en el nostre programa electoral. Impulsam una Palma més verda i més sostenible, que minvi la petjada de carboni, que construeixi una ciutat més habitable i que lluiti contra l’efecte illa de calor i contra els efectes del canvi climàtic. A

Les sembres d’arbres es duran a terme durant el mes de març, prosseguiran l’abril i després es reprendran quan arribi la temporada de tardor. Les últimes dues setmanes ja s’han sembrat 120 arbres a diferents barris de Palma i  s’ha planificat la sembra de fins a 1.319 fins la primera quinzena d’abril.

Actuacions 2021

Aquestes sembres són una de les eines amb les quals l’Ajuntament vol assolir l’Objectiu de sembra de 10.000 arbres per lluitar contra el canvi climàtic a Palma.

A més de la sembra d’arbres als carrers i places, l’Objectiu 10.000 es reforçarà d’aquí a uns mesos una vegada entrin en vigor els nous contractes de manteniment de les zones verdes de Ponent i Llevant, entre abril i maig, que permetran intensificar les sembres d’arbres a zones verdes i parcs de Palma.

Els contractes com el d’alineacions arbòries, que ja està en marxa, suposen multiplicar per sis la inversió respecte al contracte anterior. En concret, les inversions previstes a les diferents zones verdes i als arbres de les denominades alineacions arbòries en els propers quatre anys està quantificada en 7,8 milions d’euros, el que suposa un increment de 6,6 milions d’euros respecte al contracte que s’adjudicà l’any 2010 i que llavors destinava 1,2 milions d’euros a inversió.

Planificació a barriades i reparació d’escocells

Durant aquestes setmanes l’Ajuntament ha planificat sembres per Districtes i barris en funció de les necessitats. De forma simultània, a traves del servei de Parcs i Jardins s’estan reparant els escocells abans que s’efectuïn les sembres per garantir un bon arrelament el nou arbrat.

Les sembres a carrers i places s’han planificat en dos moments:

  • Des d’ara i fins la primavera se sembraran un total de 1. 319 arbres de diferents espècies. En concret són espècies de planta freda (541), de planta calenta (422) i un total de 356 palmàcies (tipus palmeres).
  • Des de l’inici de la temporada de tardor i fins desembre de 2021 s’ha planificat sembrar 344 arbres més.

A més de les sembres a carrers i places, enguany s’aniran executant projectes a barris i espais com ara Pere Garau, Sant Jordi o les immediacions del Palau de Congressos, que requereixen una intervenció prèvia d’obra civil i que permetran incrementar el patrimoni d’arbres a diferents espais de la ciutat. Es calcula que amb aquestes actuacions se sembraran uns 300 arbres més.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email