Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El regidor d’Educació explica al Consell Escolar de Palma el pla per incrementar un 20% les places de la Xarxa Municipal d’Escoles d’Infants els pròxims tres cursos

Palma, 11 de març de 2021.- El regidor d’Educació i Política lingüística, Llorenç Carrió, i la gerent del Patronat Municipal d’Escoles Infantils, Francisca Niell, han explicat avui al Consell Escolar de Palma la planificació per a la creació de noves places públiques del primer cicle d’educació infantil 0-3 anys. Tal com es va comunicar la setmana passada, els pròxims 3 anys s’obriran 4 noves Escoles d’Infants amb la qual cosa s’incrementaran en 214 les places públiques que ofereix el Patronat, la qual cosa suposa augmentar un 20% l’oferta actual.

“El nostre objectiu és que més infants tenguin accés a una educació pública de qualitat. Feim feina per eixugar la llista d’espera per aconseguir una plaça a una Escola d’Infants del Patronat, per això n’obrim de noves a les zones on la demanda és especialment significativa” ha dit Carrió.

El projecte de creació de noves escoles contempla l’obertura de quatre centres a diferents barris de Palma d’acord a una distribució equitativa territorialment i integrades dins aquests barris.

Seguint aquests criteris es preveu la construcció de quatre centres que suposaria la creació de 214 noves places:  D’aquesta manera, Palma arribaria a les 1267 places públiques de 0-3, que abastirien un 11 per cent dels infants. La inversió prevista supera els 3 milions d’euros i el finançament es farà a través de la convocatòria d’ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d’educació infantil que ha convocat el Govern i que contempla un finançament de 9.000 euros per plaça i de fons de capitalitat.

Augment del pressupost municipal en Educació

A més de l’aposta per l’educació de 0-3 anys a Través del Patronat, des de l’àrea també s’ha donat compte al Consell Escolar de Palma de l’augment de pressupost que l’Ajuntament de Palma destina a Educació. En concret, aquest 2021 ha apujat un 19 per cent, bàsicament per cobrir les necessitats de neteja de centre educatius per mor de la COVID-19.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email