Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Neus Truyol: “Convidam el ministre Ábalos a visitar l’Oficina Antidesnonaments per conèixer la realitat de Palma”

Palma, 23 de març de 2021.- Coincidint amb la visita del ministre José Luís Ábalos a Palma aquesta setmana, la regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha llençat una invitació al ministre per conèixer la realitat de l’Oficina Antidesnonaments i alguns dels casos que gestionen cada dia els treballadors municipals.

“A Palma hi ha una mitjana de 60 desnonaments al mes. És a dir, com a mínim dos al dia. Mentrestant, els preus dels habitatges representen en alguns barris més del 50% de la renda familiar. Amb uns preus mitjans de més de 1.000 € mensuals, amb un increment del 112% dels demandants de feina i amb un atur que s’ha incrementat en un 43%, l’oficina Antidesnonaments atén un 80% més de casos per impagaments de lloguer respecte de l’any passat, i es produeixen un 40% més de llançaments de desnonaments. Aquesta situació és d’un nivell de gravetat altíssim”.

“La ciutadania de Palma està sent doblement víctima doblement de la crisi sanitària del COVID-19, amb una crisi econòmica que està excloent milers de famílies d’un dret bàsic com és l’habitatge. Per tant, necessitam accions urgents i valentes, com són la regulació del mercat de lloguer i la suspensió indefinida dels llançaments judicials per impagaments de lloguer”.

La regidora ha argumentat que la lleugera davallada dels preus dels lloguers és imperceptible en comparació amb la baixada d’ingressos de les famílies. Neus Truyol ha instat al ministre Ábalos a conèixer la realitat de les famílies de Palma i la feina que s’està realitzant per ajudar-les a través de l’Oficina Antidesnonaments.

“La desavinença entre el partits que conformen el govern espanyol s’ha de resoldre de forma urgent per donar resposta a la necessària regulació del preu del lloguer. Cal fixar ja un índex de preus ajustat a la realitat i delimitar zones d’especial atenció”.

“Hem de rescatar les persones, les víctimes són les famílies que no poden pagar un lloguer inflat. El mercat no és una víctima que necessita incentius, és un sector econòmic que s’ha de regular per garantir el dret bàsic a l’habitatge digne. És la nostra responsabilitat com a governants, i l’Estat no pot eludir-la”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email