Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Eliminam el nom franquista del primer de 12 carrers de Palma: L’Avinguda Joan March passa a ser del Gran i General Consell

Palma, 23 de març de 2021- El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha assistit aquest matí al canvi de nom del primer dels 12 vials que l’ajuntament modificarà a la ciutat la pròxima setmana. El consistori donarà així compliment a la Llei de Memòria i Reconeixement Democràtic del Govern, ja que els carrers escollits estan inclosos en el Cens de símbols, llegendes i mencions franquistes elaborat per la Comissió Tècnica d’acord amb la norma de 2019.

El primer vial modificat avui ha estat l’Avinguda Joan March, que passarà a anomenar-se avinguda del Gran i General Consell, en record del màxim òrgan del Regne de Mallorca. Els criteris per atorgar els nous noms han estat la coherència toponímica, recuperar la història i els topònims tradicionals, així com reivindicar el paper de les dones a la història.

Altres carrers que es modificaran els pròxims dies en base a la Llei de Memòria i Reconeixement Democràtic del Govern per la seva exaltació, personal o col·lectiva, de la revolta militar, la Guerra Civil i la repressió de la dictadura –tal com assenyala l’article 25.2 de la Llei com a motiu per a retirar-los- són els següents: la plaça Armirall Churruca, carrer de l’Almiral Gravina, carrer de Toledo, carrer de l’Almirall Cervera, passatge Castillo de Olite, carrer de Josep Oleza, carrer d’Alfambra, carrer Brunete, plaça del Bisbe Planas, carrer de Gabriel Rabassa i carrer del Canonge Antoni Sancho.

Els canvis del nomenclàtor es materialitzen el dia en què es canvien les plaques al carrer. Aquest mateix dia es notificarà a les comunitats de propietaris i als veïnats i veïnades dels carrers afectats que s’ha canviat el nom. L’Ajuntament s’encarrega de comunicar a les empreses de serveis (electricitat, telefònica, aigua…), les administracions públiques, taxistes, cadastre, serveis d’emergències, Seguretat Social o el padró, entre altres entitats o organismes.

Des de l’àrea de Participació Ciutadana i Govern Interior, el servei de Població s’està treballant en una convocatòria de fins a 40.000 euros d’ajuts  econòmics per fer front a les despeses derivades del canvi de denominació de carrers i places de Palma. Aquestes subvencions aniran destinades als establiments comercials, empreses de serveis i autònoms/as amb activitats que es desenvolupen en un establiment permanent, situats a peu de carrers i places afectats pels canvis.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email