Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’àrea de Model de Ciutat apropa el projecte “Habitatge Digne” Pla Litoral Ponent als veïns de Cala Major

Palma, 29 de març de 2021.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el director general d’Habitatge, Josep Maria Rigo, han visitat la taula informativa del projecte “Habitatge Digne” que s’ha col·locat a Cala Major per tal d’informar els veïns dels objectius i serveis que ofereix el projecte. Aquesta operació és de les més importants del Pla Litoral Ponent i compta amb el finançament dels fons europeus FEDER. Té per objectiu la inserció social dels residents més vulnerables del barri i la millora de les condicions d’habitabilitat dels nuclis i les condicions socials, laborals i veïnals.

A més, els residents de les barriades de Cala Major i Sant Agustí es podran apuntar als diferents serveis que ofereix el projecte, com ara d’assessorament jurídic, suport en tràmits administratius en xarxa d’ajudes socials,  assessorament en millores d’habitatges així com d’acompanyament i suport a les famílies en perill de desnonament o altres situacions de risc social. “És urgent ajudar les persones en situació de vulnerabilitat, ara més que mai”, ha remarcat la regidora durant la visita.

Aquest dimarts és la segona jornada en què s’instal·la la mesa informativa, després de l’interès que va despertar divendres, quan els tècnics van atendre una seixantena de persones. En aquest punt informatiu els residents també hi poden trobar imprès diversos materials:

  • les subvencions a les quals poden accedir els propietaris i les comunitats de veïns per a la rehabilitació energètica d’habitatges
  • catàleg d’ajudes actuals: socials, de lloguer, laborals, etc.
  • una guia de recursos: socials, laborals, educatius, per a l’habitatge …
  • un mapa d’entitats socials que hi ha a la zona
  • guia de convivència a les comunitats de veïns i veïnes
  • una guia pràctica per al llogater, on es podran trobar consells i preguntes recurrents
  • Informació detallada sobre el projecte “Habitatge Digne”, Pla Litoral Ponent
  • consells pràctics per l’estalvi a la llar

“Aquesta mesa a més d’apropar el projecte als veïns de la barriada i explicar la col·laboració estreta que mantenim amb l’àrea de Benestar Social en l’acompanyament de les famílies més vulnerables, també ens serveix per ampliar el diagnòstic social dels residents. Inicialment el fèiem porta a porta però avui aprofitam per ampliar l’enquesta amb un qüestionari que fem a la gent que s’apropa fins aquí”, ha dit el director general d’habitatge.

L’operació Habitatge Digne Litoral de Ponent a Cala Major i Sant Agustí

Ja fa més de dos anys que es fa feina en aquest projecte amb tres objectius relacionats amb l’habitatge, les famílies que hi viuen i el seu entorn. En aquest sentit s’han analitzat setze edificis d’habitatges de Cala Major i Sant Agustí i s’ha fet un diagnòstic social, arquitectònic i urbanístic que es presentà el mes de gener del 2020. L’informe posava en evidència que existeix un gran nombre d’infrahabitatges, és a dir, habitatges que no compleixen les condicions d’habitabilitat mínimes i en la majoria de casos no es poden legalitzar. “Cala Major i Sant Agustí varen ser creats per a ser turístics i ara són residencials. Les mancances estan dins els habitatges i en seu entorn”, afirma la regidora.

Aquests nous habitatges amb els anys han donat lloc a habitatges amb una sèrie de característiques comunes, com ara infraestructures obsoletes, manteniment insuficient dels edificis, molta oferta d’habitatge econòmic a causa de les seves dimensions reduïdes o concentració de famílies vulnerables. Fins ara, a més del diagnòstic, les intervencions realitzades també s’han centrat en els àmbits familiar, de convivència i de l’entorn en la millora de les condicions dels habitatges.

El Patronat Municipal de l’Habitatge-RIBA és l’encarregat d’executar l’operació que té per objecte la inserció social dels residents més vulnerables del barri. Aquesta operació està prevista dins l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Pla Litoral de Ponent que compta amb finançament dels Fons europeus FEDER de fins el 50% de la inversió. La inversió total és de 681.178,82€, dels quals podran ser subvencionats 340.589,41€.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email