Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Arrenquen les III Jornades de Parc Agrari per analitzar casos d’èxit a altres ciutats

Palma, 14 d’abril de 2021.- Demà arrenquen les III Jornades de Parc Agrari amb l’objectiu d’analitzar casos d’èxit a d’altres ciutat i les potencialitats que té el projecte partint de casos d’èxit. Model de Ciutat lidera aquestes trobades amb la col·laboració de la UIB i Palma XXI amb l’objectiu compartit d’ampliar la difusió i el coneixement del projecte del Parc Agrari de Palma. “La figura del parc agrari és clau pel que fa a la seva contribució a la sobirania alimentària, el tancament del cicle de l’aigua i la mitigació dels efectes del canvi climàtic”, ha dit la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

Estan previstes tres conferències amb experts en aquest àmbit que aportaran la visió i l’experiència de casos reals i d’èxit i una visita de camp. Les jornades arrenquen demà a les 16.30 de l’horabaixa amb una ponència itinerant sobre s’Horta de Dalt de Palma. El punt de sortida serà l’estació de Metro de la UIB i s’anirà caminant fins a Son Sardina, on es visitarà l’hort de la Cooperativa Coanegra. Hi participaran el director del Màster en Paisatge i Restauració de la Universitat de les Illes Balears, Gabriel Alomar, la coordinadora del taller del màster de paisatge de la UIB, Victòria Fiol i la presidenta de l’entitat Palma XXI, Maria Lluïsa Dubon. Els acompanyarà el sotsgerent d’urbanisme, Gabriel Horrach.

Divendres dia 16 a les 16:30h, Nacho Díez aportarà l’experiència posada en marxa en el projecte de l’Horta de València, mitjançant el Pla d’Acció de l’Horta, així com del Pla d’Agricultures Urbanes de València que està desenvolupant en l’actualitat. 

Neus Truyol: “la figura de parc agrari és clau pel que fa a la seva contribució a la sobirania alimentària, al tancament del cicle de l’aigua i a la mitigació dels efectes del canvi climàtic”.

Per la seva part, dia 23 d’abril a la mateixa hora Annalisa Giocoli aportarà el treball que s’està fent en la tramitació del Pla urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. I centrat en un dels treballs més importants com és el dels punts de trobada entre espai urbà i forestal.

I per últim, “El paisatges comestibles. El cas de Madrid” a càrrec de Marian Simón Rojo explicarà dia 6 de maig l’experiència professional i de recerca  orientada a l’acció, en urbanisme i ordenació del territori, sistema agroalimentari i agroecologia.  

Totes les conferències seran en línia i els interessats es podran inscriure a través del correu regmodelciutat@palma.cat

Cal recordar que Model de Ciutat treballa amb el Nou Pla General i el Parc Agrari és un dels projectes estratègics del model de ciutat que cuida el seu entorn, el protegeix i garanteix un cicle productiu local en l’àmbit de l’alimentació. El Parc Agrari es convertirà en el rebost de Palma. Un territori de conreu i explotació agrícola per garantir la sobirania alimentària, i la protecció del territori i el paisatge.  

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email