Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat valora positivament l’anunci del Govern central d’ampliar 3 mesos la moratòria de lloguer però reclama que la mesura s’ampliï com a mínim durant tot el 2021

Palma, 14 d’abril de 2021.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha valorat positivament l’anunci del Govern central d’ampliar 3 mesos més la moratòria de lloguer, tot i que reclama més valentia per fer una passa més. “Tres mesos és un període insuficient, cal garantir aquestes mesures mentre la situació d’emergència social i laboral hagi millorat”, ha demanat Truyol. La regidora considera que, com a mínim, caldria suspendre els desnonament de persones vulnerables durant tot el 2021 i avançar en la limitació dels preus dels lloguers. “Suspendre els desnonaments només allarga un drama social, per tant són importants les mesures de correcció del mercat”, ha afegit.

Truyol també ha insistit en la necessitat d’agilitzar els processos d’informes de vulnerabilitat davant l’allau de peticions de sol·licituds d’ajudes per fer front al lloguer que s’ha registrat des que es decretà l’estat d’alarma per mor de la crisi sanitària provocada per la COVID19. “Necessitam accions contundents. I aquestes accions han de ser estructurals perquè les ajudes econòmiques són només un para-xocs per mirar d’evitar una situació d’exclusió social a la qual evoca la pèrdua de l’habitatge” .

La regidora també ha recordat una sèrie de mesures que considera necessàries per frenar la crisi habitacional. En primer lloc, assegura, calen més recursos legals. “A més de la suspensió dels llançaments cal obligar els bancs i les entitats bancàries a complir amb el Codi de Bones pràctiques i oferir lloguers socials”. En segon lloc, Truyol demana que el es destinin més recursos supramunicipals per reforçar l’Oficina Antidesnonaments, poder desenvolupar la Llei d’habitatge i posar en marxa una oficina d’acompanyament i perseguir els fons voltor i exigir que surtin a la llum els pisos buits amb els quals especulen.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email