Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Consell Municipal de Serveis Socials fa balanç de la feina feta el 2020

Palma, 15 d’abril de 2021.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, un representat de cada grup polític amb representació municipal, a més d’una trentena de representants d’entitats, sindicats i col·legis professionals han participat avui del Consell municipal de Serveis Socials.

Es tracta d’un òrgan de comunicació i interrelació amb diferents sectors, associacions i experts que actuen o tenen incidència en el benestar social de la ciutat. Avui la trobada tenia dos punts a l’ordre del dia: d’una banda fer balanç de la feina feta per l’àrea el 2020; i d’una altra banda repassar el nou sistema d’accés als serveis socials comunitaris bàsics.

L’any passat Benestar Social ha atorgat 11 milions d’euros en ajudes econòmiques, que han arribat al 9 per cent de la població. Això vol dir que la crisi provocada per la pandèmia sanitària de la COVID19 ha fet augmentar la concessió d’ajudes a famílies vulnerables en un 168,95% respecte el 2019. Noguera ha explicat que “hem mobilitzat tots els recursos al nostre abast per fer front a les necessitats socials esdevingudes de la crisi social provocada per la COVID19 perquè ningú no quedi desatès”

Per fer front a l’augment de la demanda, l’àrea ha incrementat en 33 persones l’equip humà que hi fa feina: 13 d’aquestes mitjançant un projecte d’inversió i 10 provinents del programa SOIB i Palma Activa. També s’han incorporat 10 persones més gràcies a un contracte de reforç.

Noguera també ha explicat que el mes de gener Benestar Social va signar 8 convenis singulars amb 8 entitats del tercer sector per valor d’1 milió 135 mil euros. El conveni té una durada de 4 anys, prorrogable fins a 8, i permetrà estabilitzar la feina de les entitats, que ja no hauran de dependre de les subvencions anuals. “Apostam per donar continuïtat als projectes comunitaris de cada un dels barris i ens implicam amb el treball en xarxa en cadascun dels àmbits que afecta el risc social”, ha remarcat el regidor.

El Consell municipal, constituït el febrer de 2017, es reunia dues vegades cada any, però el 2020 no ho va fer per qüestions sanitàries i de gestió de la crisi de la pandèmia. Aquest és un espai d’assessorament i consulta en la matèria, i permet una anàlisi i debat participatiu sobre les necessitats socials de la ciutat, compartit iniciatives i coneixement d’aspectes rellevants dels sectors dels serveis socials.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email