Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma referma el seu compromís amb el projecte del tramvia

Palma, 19 d’abril de 2021.- L’Ajuntament de Palma referma el seu compromís amb el projecte estratègic del tramvia com a solució a mig i llarg termini per a la mobilitat de la ciutat, i d’acord amb la prioritat del Govern d’implantar-lo en una primera fase per enllaçar el centre de la ciutat amb l’Hospital Universitari de Son Espases.

En aquest sentit, les àrees municipals implicades en el projecte, Mobilitat i Model de Ciutat, han respost a la petició de la CBMA de consulta i petició d’informe tècnic en el tràmit d’exposició pública per a l’elaboració del document d’abast de l’estudi d’impacte ambiental del Projecte de la línia de tren fins a Son Espases.

L’Ajuntament de Palma està d’acord amb el traçat proposat, i considera que és una gran oportunitat per a millorar la trama urbana, i proposa incrementar la potencialitat del projecte, per tant, s’aposta perquè el tramvia prevegi unes fases futures que permeti ampliar el traçat per ampliar els servei a més zona de la ciutat, al llarg de l’eix del Camí dels Reis. A més, es recorda que aquesta fase d’informe tècnic serveix per identificar els punts que s’han de coordinar per millorar el projecte en la seva complexitat.

L’Ajuntament de Palma ha presentat els seus respectius informes tècnics per tal de deixar palès que:

  • El projecte ha de servir per assolir els objectius del Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears.
  • Des del punt de vista del sistema de transport públic urbà, es proposa una visió global de la xarxa per tal de fer viable la convivència amb les línies actuals de transport públic de l’EMT i també optimitzar-ne la capacitat de càrrega.
  • Des del punt de vista de la mobilitat a peu, es proposen millores en algun tram per fomentar l’ampliació de l’espai reservat a les voravies en l’operació de regeneració urbana.
  • Des del punt de vista de la mobilitat en vehicle, es proposa tenir en consideració la vinculació del projecte del tramvia de Palma amb l’establiment d’aparcament dissuasius per afavorir el model de mobilitat sostenible.
  • Per part de l’Oficina de Pla General es fan aportacions per tal de optimitzar aquest transport d’alta capacitat i fer-lo coherent amb les previsions del planejament que contempla el Nou Pla General de Palma, actualment en elaboració. En aquest sentit, es proposa que el projecte s’emmarqui en un projecte de tramvia que es pugui prolongar i que serveixi per a altres barris de Palma i incrementi la demanda potencial. Per exemple, la seva continuació de recorregut per Camí dels Reis fins a Son Rapinya, i retorn a Plaça Espanya.
  • Així mateix, s’emfatitza l’interès que té la proposta en el sentit de permetre una important millora urbana i paisatgística del carrer Concòrdia i el corredor d’entrada del tren de Sóller a la ciutat, tot remarcant la necessitat d’atendre aspectes bàsics com la millora d’accessibilitat de voravies, la solució d’aparcament, incorporació d’arbrat, etcètera.  

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email