Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat ha celebrat la segona conferència de les Jornades sobre el Parc Agrari per analitzar el cas singular de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Neus Truyol ha intervingut a l’inici per posar en valor aquest projecte a Palma perquè “disposam d’un territori de conreu que ens permet garantir la sobirania alimentaria, protegir el territori i el paisatge, i dinamatizar econòmicament el sector primari”

Palma, 24 d’abril de 2021.- L’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha organitzat amb la col·laboració de la UIB i Palma XXI les “III Jornades d’Estratègia de paisatge: Parc Agrari” amb l’objectiu compartit d’ampliar la difusió i el coneixement del projecte del Parc Agrari de Palma. 

La regidora de l’àrea, Neus Truyol, ha intervingut en la segona conferència celebrada aquest divendres dia 23 d’abril, i en la qual ha realitzat una intervenció inicial per remarcar que “tenim el plaer de poder disposar de les aportacions en primera persona d’una arquitecte amb dilatada carrera professional”. Annalisa Giocoli ha aportat l’experiència amb el Pla Especial del Parc Agrari del Llobreat, així com del Pla Director Urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que actualment s’està redactant.

“L’experiència d’Annalisa Giocoli està centrat en un dels treballs més importants i singulars com és el dels punts de trobada entre espai agrari i l’espai urbà i el forestal. Aquestes jornades són fonamentals per compartir experiències, aprendre de casos d’altres ciutats i enriquir el nostre projecte de Parc Agrari”, ha afirmat Truyol.

Cal recordar que Model de Ciutat treballa en el nou Pla general i el Parc Agrari és un dels projectes estratègics del model de ciutat que cuida el seu entorn, el protegeix i garanteix un cicle productiu local en l’àmbit de l’alimentació. “Volem que el Parc Agrari es converteixi en el rebost de Palma. Un territori de conreu i explotació agrícola per a garantir la sobirania alimentària, i la protecció del territori i el paisatge”.

23 abril. 16:30 hores. “Les vores del Parc Agrari a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”

Annalisa Giocoli, arquitecta per la Universitat Federico II de Nàpols, Màsters en Projectació Urbanística (UPC) i Professional d’Estudis Territorials i Urbanístics (UPC, UPF, EAPC), curs de postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB). Des de el 2005 treballa en el Servei d’Urbanisme de l’AMB i des de el 2014 en el DSU.

Anteriorment ha participat en la redacció del Pla Especial del Parc Agrari del Llobregat (DIBa, UPC) i en el projecte Línia Blava (DiBa, UPC, MIT). Des de Slow Food Barcelona col·labora amb diferents entitats per promoure polítiques alimentaries. En l’actualitat forma part del Servei de redacció del Pla director. DSU. Actualment està realitzat el seu treball amb la tramitació del Pla urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquestes III Jornades conclouran el proper dia 6 de maig amb la conferència “Els paisatges comestibles. El cas de Madrid” a càrrec de Marian Simón Rojo, la qual ha exposat l’experiència professional i de recerca orientada a l’acció, en urbanisme i ordenació del territori, sistema agroalimentari i agroecologia.

Totes les conferències seran en línia i els interessats s’hi podran inscriure a través del correu regmodelciutat@palma.cat.

Recordar que anteriorment ja s’ha realitzat una ponència itinerant a s’Horta de Dalt de Palma, amb el director del Màster en Paisatge i Restauració de la UIB, Gabriel Alomar, i la presidenta de Palma XXI M Lluïsa Dubon. I també el passat dia 16 es va analitzar el cas de l’Horta de València que està desenvolupant Nacho Díez Torrijos.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email