Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

EMAYA ja ha implantat aquest mes d’abril 127 contenidors marrons a 16 barris de Palma

Palma, 27 d’abril de 2021.- Des de que es va iniciar la nova fase d’implantació dels contenidors marrons, dia 7 d’abril al barri de Bons Aires, EMAYA ja ha instal·lat 127 contenidors per a la recollida selectiva de matèria orgànica a 127 barris de Palma.

Representen el 27% dels 470 contenidors que s’instal·laran en diverses fases fins al mes de novembre a 54 barris de Palma, arribant així la recollida de la matèria orgànica a més de 400.000 persones.

En concret s’han instal·lat:

Bons Aires: 16 contenidorsSon Xigala: 10 contenidors
Camp Redó: 18 contenidorsSon Ximelis: 2 contenidors
Cas Capiscol: 13 contenidorsSon Vida: 3 contenidors
El Jonquet: 2 contenidorsSant Agustí: 8 contenidors
Son Peretó: 5 contenidorsCala Major: 10 contenidors
Son Anglada: 1 contenidorPortopí: 7 contenidors
Son Roca: 5 contenidorsLa Bonanova: 8 contenidors
Son Serra-La Vileta: 13 contenidorsEl Terreno: 6 contenidors

Durant la segona meitat de maig i principi de juny es reprendrà la implantació als barris de l’eixample del Son Oliva, Amanecer, l’Olivera, Plaça de Toros i Arxiduc, on s’instal·laran 48 contenidors. A continuació seran 25 els contenidors que es posaran al Secar de la Real, la Indioteria Urbà i Establiments (a la zona urbana amb recollida de tipus lateral) i finalment en aquest període, Son Cladera, Son Rutlan, Verge de Lluc, el Rafal Vell, el Rafal Nou i el Viver, on es posaran 72 contenidors.

La implantació als barris de Llevant continuarà a partir de mitjan mes d’octubre i fins al mes de novembre, completant aquest districte amb la implantació a Foners, Marquès de la Fontsanta, els Hostalets, Son Fortesa Sud, Can Capes, Son Canals, Pere Garau, Son Gotleu, la Soledat, Nou Llevantm el Molinar, Son Ferriol, Coll den Rabassa, la Casa Blanca, Sant Jordi, l’Aranjassa, el Pill·larí, Can Pastilla, les Meravelles i l’Arenal. El total de contenidors en aquests barris seran 200.

Campanya d’informació i sensibilització: més de 4.100 persones han acudit als punts informatius d’EMAYA

Aquesta tasca d’implantació dels contenidors va acompanyada d’una intensa campanya d’informació i conscienciació que es va iniciar el mes de març. És una campanya de proximitat, al carrer, a càrrec de l’equip d’educació ambiental d’EMAYA. Es distribueix material informatiu, així com poals i bosses per a facilitar la separació de la matèria orgànica; s’informa a la ciutadania del funcionament d’aquests contenidors, que estan tancats i s’obren amb la targeta ciutadana, i de tot allò que s’hi pot dipositar (les restes de menjar, petites restes de jardineria, paper de cuina…) i del que no s’hi ha de tirar.

EMAYA a realitza punts informatius així com difusió entre els comerços, restauració i entitats dels barris. Fins ara, des del mes de març, s’ha informat directament als punts informatiu a més de 4.100 famílies i s’han visitat centenars de comerços i altres establiment. Les taules informatives han estat molt ben acollides per la població, superant en alguns casos les 600 persones ateses en un dia. També es difon la informació a través d’opis, cartells, fulletons, web i les xarxes socials.

La col·laboració ciutadana és imprescindible perquè aquest recollida sigui un èxit i Palma pugui arribar a l’objectiu del 50% de recollida selectiva.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email