Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’assemblea de MÉS-Estimam Palma insta a fer un cordó sanitari a l’extrema dreta i el feixisme

Palma, 28 d’abril de 2021.- MÉS-Estimam Palma ha celebrat una Assemblea online, en el decurs de la qual la militància ha instat a fer un cordó sanitari per aïllar l’extrema dreta i el feixisme. La formació ecosobiranista proposarà a les formacions polítiques de l’Ajuntament de Palma aïllar els discursos d’odi i les formacions feixistes i d’extrema dreta presents al consistori.

Miquel Àngel Contreras, coordinador de MÉS-Estimam Palma, ha assegurat que “Vox atempta contra la vida de les persones. La seva violència verbal, el seu racisme, homofòbia, masclisme i foment de l’odi són una amenaça real contra la vida i la dignitat de moltes persones, en particular, i per al conjunt de la societat”. Per això, ha assegurat, la formació ecosobiranista ha aprovat impulsar un cordó sanitari al feixisme i l’extrema dreta i instar als partits democràtics a unir-s’hi “per defensar els principis democràtics, rebutjar les actituds, accions i discursos que generen odi i ruptura de la convivència a la nostra ciutat”

En aquest sentit, l’assemblea de MÉS-Estimam Palma ha aprovat:

  1. Expressar i defensar la vocació de Palma com a Ciutat de defensa dels drets fonamentals i contra l’extrema dreta, així com mostrar el rebuig vers els discursos que fomenten l’odi, relativitzen el feixisme i posen en perill la convivència.
  • Manifestar el compromís de MÉS de denunciar i aïllar l’extrema dreta, instant els partits que conformen el consistori a no arribar a acords polítics amb aquestes formacions i organitzacions, i comprometent-se no col·laborar ni finançar cap entitat que defensi idees ultradretanes que atemptin contra el sistema de drets i llibertats democràtiques.
  • Denunciar l’actuació d’aquelles formacions polítiques que accepten la connivència amb els partits d’extrema dreta, impregnant-se del seu discurs, normalitzant les seves propostes i arribant a acords polítics que suposen un blanqueig del seu ideari i un atac contra els drets individuals i col·lectius de la ciutadania.
  • Assumir el compromís, des de la diversitat democràtica, de continuar implementant polítiques en defensa de la diversitat sexual i la identitat de gènere, els feminismes, la interculturalitat, la defensa de la diversitat lingüística i cultural, la defensa de la llibertat religiosa en un marc de laïcitat i els drets de les minories amb l’objectiu de fer de Palma una ciutat de llibertat i drets civils.
  • Denunciar la complicitat d’alguns poders econòmics, mediàtics, policials i judicials, que donen suport a l’extrema dreta i que blanquegen el seu discurs, i exigir al Govern espanyol que combati la infiltració del feixisme dins l’aparell de l’Estat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email