Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament incorpora 18 milions més al pressupost 2021 provinents del romanent, que es destinen a millorar el dia a dia de la ciutat

Palma, 5 de maig de 2021.- La Junta de Govern ha aprovat avui la incorporació de 17,8 milions d’euros al pressupost del 2021 provinents del romanent del 2020. L’acord es traslladarà per al seu vistiplau definitiu al Ple extraordinari que tindrà lloc la propera setmana. D’aquesta manera, amb l’acord d’avui, el consistori haurà sumat al pressupost d’enguany 29,2 milions d’euros que procedeixen de la “guardiola” que ha fet l’Ajuntament els darrers anys.

La Junta de Govern ha aprovat el repartiment de 17,8 milions d’euros, que es destinaran a:

  • Infraestructures: 7,8 milions d’euros per a la millora del dia a dia de la ciutat. En concret, es destinaran a manteniment de la ciutat, a nous projectes a espais urbans, a enllumenat, al contracte de parcs i jardins i a fonts ornamentals.
  • Seguretat Ciutadana: 3,7 milions més per a una major dotació per a serveis extra i, així, incrementar el número d’efectius al carrer. A més, també permetrà millorar els equipaments tant de la Policia Local com dels Bombers.
  • Mobilitat: la convocatòria d’ajudes per a taxis suma 400.000 euros i arribarà als 800.000 euros. A més, s’incorporarà pressupost al contracte d’instal·lacions semafòriques i  per a altres projectes de l’àrea.
  • Justícia Social i Feminismes: suma gairebé 600.000 euros per a millorar el servei per a les dones víctimes de violència de gènere.
  • Educació: incorpora 400.000 euros per a millorar el programa Èxit, entre d’altres.
  • Cultura: s’incrementen les partides destinades a oferta cultural.

Ajudes famílies i sector econòmic

Cal recordar que ja es va aprovar en el Ple del mes d’abril incorporar 11,3 milions d’euros provinents del romanent 2020 i que es destinaran a ajudes per a les famílies més vulnerables i a ajudes per als sectors econòmics més afectats per la crisis provocada per la COVID-19. Aquests doblers ja  estan incorporats al pressupost.

D’aquesta manera, Benestar Social disposarà de 7 milions d’euros més per a ajudes urgents, que es sumaran als 6 milions ja previstos i, per tant, podrà gestionar 13 milions d’euros. A més, Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat tindrà 600.000 euros per a un programa d’intermediació d’habitatges que no estan en lloguer.

Les ajudes per als sector econòmics més afectats per la crisi pujaran a 3,6 milions d’euros. El repartiment ja compta amb el vistiplau del Ple i és el següent:

  • 2,5 milions que PalmaActiva destinarà a empreses i autònoms.
  • 600.000 per a la Cultura.
  • 120.000 euros per a Participació Ciutadana.
  • 400.000 euros per a Mobilitat (aquesta partida sumarà 400.000 euros més en base a l’acord aprovat avui).

La liquidació del pressupost propi de la Corporació i la dels Organismes Autònoms corresponents a l’exercici de 2020 es va aprovar al darrer Ple.  Aquesta liquidació indica que el romanent final ha estat de 37,3 milions d’euros, més del doble de la xifra inicialment prevista, que era de 18 milions d’euros. Els gairebé 8 milions d’euros pendents es reserven pendents de l’evolució de l’actual situació.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email