Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat comparteix els detalls del projecte del Districte d’Innovació del Nou Llevant amb la resta de portaveus municipals

Palma, 5 de maig de 2021.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol , ha explicat avui a la resta de portaveus municipals els detalls del Districte d’Innovació del Nou Llevant que tot just ara comença a caminar. L’objectiu de l’àrea és sumar adeptes al projecte després que ara fa dues setmanes es formalitzés el compromís de les principals institucions de les illes, Govern, Consell, UIB i Autoritat Portuària, per posar-ho el marxa. “Per a convertir el Nou Llevant en un nou pol econòmic de Palma cal comptar amb el compromís i la participació de tothom”, ha dit Truyol.

La regidora ha defensat que “el Nou Llevant respresenta un espai d’oportunitat per impulsar la diversificació econòmica, més evident encara després que la crisi sanitària provocada per la COVID-19 hagi evidenciat la necessitat de superar una economia basada en el monocultiu turístic”. “La iniciativa està liderada pel sector públic amb una aportació imprescindible del sector de la recerca i coneixement, que aporta la UIB, i amb la generació de sinèrgies per a la transferència de coneixement cap a les empreses i que reverteixi positivament a les barriades, donant resposta a un model de ciutat integrada, compacta i complexa”.

Truyol ha recordat els eixos bàsics del projecte, entre els quals destaquen també la transició ecològica i digital i apostar per l’economia de la digitalització: “permetrà la creació d’una plataforma de diversificació econòmica real, basada en el coneixement i la investigació, les noves economies verdes i l’aprofitament del potencial de les indústries culturals”

 En la trobada, la regidora també ha exposat la importància de fomentar la cohesió social, crear noves oportunitats laborals i d’investigació en sectors productius innovadors com són les indústries culturals, les de l’energia i les de creació digital. Un altre dels punts claus que ha destacat la regidora és l’aposta per la regeneració urbana d’aquestes barriades amb un alt nivell de vulnerabilitat. “L’objectiu és evitar al màxim la gentrificació i aprofitar els solars que la CA i l’Ajuntament tenen per fer habitatge social”, ha comentat Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email