Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma celebra que la Conselleria de Medi Ambient, Cort i el Ministeri per a la Transició Ecològica arribin per fi a un acord per finançar la nova depuradora de Palma

Palma, 14 de maig de 2021.- MÉS-Estimam Palma celebra que la Conselleria de Medi Ambient i Territori, l’Ajuntament de Palma i el Ministeri per a la Transició Ecològica hagin arribat aquest divendres a un acord per finançar les obres d’ampliació i renovació de la depuradora del Coll d’en Rebassa. “Per salut pública i mediambiental, era urgent que l’Estat assumís les seves responsabilitats amb la nostra ciutat i per això hem de celebrar l’acord al que s’ha arribat”, ha assegurat el coordinador de la formació ecosobiranista, Miquel Àngel Contreras.

En aquest sentit, MÉS-Estimam Palma recorda que la nova depuradora, tant en el seu cost com en la seva tramitació, és responsabilitat de l’Estat i que la manca d’inversions per a la seva renovació per part del Govern espanyol ha suposat un problema ambiental i de salut pública important i que ocorre des de fa dècades com són els vessaments a la badia de Palma.

De fet, i des del 2015, quan la regidora de MÉS-Estimam Palma Neus Truyol es va situar al capdavant d’Emaya, i en exercici dels principis de responsabilitat i transparència, a cada episodi de vessaments d’aigües mixtes a la mar, es tanquen les platges afectades per prevenció i salut pública, quelcom que no va ocórrer mai amb anteriors mandats del Partit Popular a l’Ajuntament de Palma, quan no s’informava a la ciutadania de la presència dels vessaments.

Miquel Àngel Contreras: “Per salut pública i mediambiental, era urgent que l’Estat assumís les seves responsabilitats amb la nostra ciutat i per això hem de celebrar l’acord al que s’ha arribat”

Així, i per tal d’evitar els vessaments a la mar i renovar la depuradora, obsoleta des de fa dècades per l’augment poblacional de la ciutat i l’illa, Emaya, amb Neus Truyol al capdavant,  va exigir l’elaboració del projecte de renovació a l’Estat i va adquirir els terrenys per a poder construir la nova depuradora per un import de 3,1 milions d’euros. Durant aquest període, s’aconseguí iniciar la tramitació del projecte de la nova depuradora de Palma, amb l’elaboració dels estudis tècnics i la redacció del projecte d’aquesta infraestructura bàsica per Ciutat.  

A més, Truyol, va realitzar també reunions a tots els nivells amb el Ministeri de Medi Ambient, obtenint el compromís de renovació de la depuradora per part del Govern espanyol, després de molts anys sense cap actuació per part de l’Estat i, al 2017, Truyol i el llavors conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, van signar un protocol d’inversions entre Palma i la Conselleria amb el que es va recuperar el cànon de sanejament, eliminat pel Partit Popular, per a un import de 35 milions d’euros.

La recuperació del cànon de sanejament per part de Truyol i Vidal durant la passada legislatura, va permetre l’adjudicació de les dues infraestructures que permetran reduir un 90% els vessaments d’aigües mixtes a les platges. Es tracta del nou col·lector i el dipòsit de laminació, les obres dels quals ja estan actualment en marxa.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email