Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma presentarà una moció contra el maltractament animal i les corregudes de bous

Palma, 14 de maig de 2021.- MÉS-Estimam Palma presentarà, en el proper ple municipal del mes de maig, una moció contra el maltractament animal i les corregudes de bous. La formació ecosobiranista ha pres aquesta decisió després que el passat 10 de maig, l’abstenció del PSOE i Ciutadans a la Comissió Mixta de RTVE del Congrés dels Diputats, permetés l’aprovació d’una proposta del PP per a què RTVE torni a emetre corregudes de bous.

“Els espectacles on el maltractament animal sigui present han de desaparèixer per coherència amb les normes i principis del benestar animal, que no haurien d’admetre excepcions per motius culturals”, ha manifestat la portaveu del grup municipal de MÉS-Estimam Palma, Neus Truyol. En aquest sentit, la moció presentada per la formació ecosobiranista demana que l’Ajuntament de Palma insti al Govern espanyol a abolir totes les ajudes públiques al sector de la tauromàquia i a l’eliminació de la declaració de Bé d’Interès Cultural o Bé d’Interès Turístic per a tots els “espectacles” on es maltractin animals.

Neus Truyol: “Els espectacles on el maltractament animal sigui present han de desaparèixer per coherència a les normes i principis de benestar animal”.

A més, la moció de MÉS-Estimam Palma insta també a l’aprovació de mesures legislatives, administratives i educatives de protecció de la infància d’acord amb els pronunciaments del Comitè dels Drets del Nin de Nacions Unides, que insten a allunyar els menors d’edat de la “violència de la tauromàquia”. Així mateix, es demana als mitjans de comunicació d’àmbit local, autonòmic i estatal, tant públics com privats, que no retransmetin les corregudes de bous pels seus efectes negatius sobre el conjunt de la ciutadania i, especialment, de les persones menors d’edat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email