Actualitat

MÉS-Estimam Palma presentarà una moció contra el maltractament animal i les corregudes de bous

Palma, 14 de maig de 2021.- MÉS-Estimam Palma presentarà, en el proper ple municipal del mes de maig, una moció contra el maltractament animal i les corregudes de bous. La formació ecosobiranista ha pres aquesta decisió després que el passat 10 de maig, l’abstenció del PSOE i Ciutadans a la Comissió Mixta de RTVE del Congrés dels Diputats, permetés l’aprovació d’una proposta del PP per a què RTVE torni a emetre corregudes de bous.

“Els espectacles on el maltractament animal sigui present han de desaparèixer per coherència amb les normes i principis del benestar animal, que no haurien d’admetre excepcions per motius culturals”, ha manifestat la portaveu del grup municipal de MÉS-Estimam Palma, Neus Truyol. En aquest sentit, la moció presentada per la formació ecosobiranista demana que l’Ajuntament de Palma insti al Govern espanyol a abolir totes les ajudes públiques al sector de la tauromàquia i a l’eliminació de la declaració de Bé d’Interès Cultural o Bé d’Interès Turístic per a tots els “espectacles” on es maltractin animals.

Neus Truyol: “Els espectacles on el maltractament animal sigui present han de desaparèixer per coherència a les normes i principis de benestar animal”.

A més, la moció de MÉS-Estimam Palma insta també a l’aprovació de mesures legislatives, administratives i educatives de protecció de la infància d’acord amb els pronunciaments del Comitè dels Drets del Nin de Nacions Unides, que insten a allunyar els menors d’edat de la “violència de la tauromàquia”. Així mateix, es demana als mitjans de comunicació d’àmbit local, autonòmic i estatal, tant públics com privats, que no retransmetin les corregudes de bous pels seus efectes negatius sobre el conjunt de la ciutadania i, especialment, de les persones menors d’edat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *