Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Comencen les obres de renovació integral del sistema de sanejament de la zona de s’Arenal

Palma, 17 de maig de 2021.- Avui comencen les obres d’un dels quatre projectes de renovació integral del sistema de sanejament de la zona de s’Arenal, concretament s’inicia la renovació de les conduccions d’impulsió des de les EI 4 i 5 al col·lector general.

Aquesta actuació suposa la renovació de les canonades d’aigües residuals que surten de les estacions d’impulsió de la zona de s’Arenal (EI 4 i 5) fins a la connexió amb el nou col·lector de pujada a l’EDAR1. Es substitueixen 1.300 metres de conduccions de clavegueram de 50 i 80 cm de diàmetre.

Suposa una inversió de 1.496.430 euros, amb un termini d’execució d’un any, durant els quals es crearan 20 llocs de feina.


Aquesta setmana comença l’execució del projecte de renovació de les conduccions de les aigües residuals des de les estacions d’impulsió de s’Arenal fins al col·lector que les condueix a la depuradora de Sant Jordi.

Aquest projecte és un dels quatre que en conjunt suposen la renovació integral del sistema de sanejament de la zona de s’Arenal. Dos més s’iniciaran també durant aquest mes de maig i el darrer més endavant:

  • Nova EI de la Ribera i conducció a l’EDAR 1: inici de les obres maig 2021, termini d’execució 24 mesos.
  • Renovació de les conduccions d’impulsió de l’EI 2 a la nova EI de la Ribera: inici de les obres maig 2021, termini d’execució, 12 mesos.
  • Nova EI del Clot den Bernadet i conducció a l’EI 2 (pendent data d’inici)

Els quatre projectes suposaran una inversió de més de 9 milions d’euros (9.126.462 €), procedents del cànon de sanejament, gràcies al protocol acordat entre la Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament de Palma i es crearan 165 llocs de feina directes a les obres per a la renovació i millora del sanejament a la zona de s’Arenal.

El conjunt de les actuacions són quatre projectes que suposen una inversió de més de 9 milions d’euros per renovar un sistema obsolet i evitar en el futur vessaments a la mar .

S’ha de tenir en compta que la zona de s’Arenal és una zona molt plana on la majoria d’aigües residuals es produeixen devora la costa, on hi ha els habitatges, establiments turístics i comercials. El sanejament de les aigües residuals requereix conduccions i estacions d’impulsió perquè aquestes aigües residuals arribin a la depuradora situada cap a l’interior (EDAR1 de Sant Jordi). Les infraestructures actuals són dels anys 70 i necessiten una renovació per poder assumir els increments de cabal generats pel creixement de la població i evitar avaries o deficiències en el funcionament del sistema.

Per aquests motius el Pla de Sanejament de Palma contempla la renovació integral de les infraestructures de sanejament de la zona de s’Arenal, amb els objectius de:

  • Construir de noves estacions d’impulsió de major capacitat.
  • Eliminar conduccions obsoletes, amb múltiples avaries i ruptures.
  • Incrementar així la capacitat d’impulsió d’aigües residuals.
  • Prevenir en el futur possibles vessaments d’aigües residuals provocats per manca de capacitat de recollir les aigües residuals i pluvials.

En definitiva, es renoven i amplien infraestructures obsoletes per tal de millorar el sistema de sanejament en una zona molt sensible des del punt de vista ambiental i econòmic, motius pels quals és fonamental avançar-se i prevenir que en un futur poguessin produir-se vessaments a la mar.

Una tasca iniciada el passat mandat per la regidora Truyol i l’ex conseller Vicenç Vidal

Cal recordar que la feina per a recuperar el cànon de sanejament, eliminat pel Partit Popular, va ser iniciada durant l’anterior mandat per la ex-presidenta d’EMAYA i actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i per Vicenç Vidal, a la Conselleria de Medi Ambient; aconseguint que el Govern de les Illes Balears invertís 35 milions d’euros.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email