Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Tot a punt per al tradicional cicle de concerts de primavera als patis de Palma, enguany dedicat a Astor Piazzola

Palma, 17 de maig de 2021.- Tot a punt per a l’inici del cicle de concerts de primavera als patis de Palma, un dels programes de música clàssica que es durà a terme aquesta primavera i comptarà amb un total de 6 concerts a diferents patis de la ciutat. El tradicional cicle, que va començar fa molts anys amb la celebració de les festes del Corpus, progressivament es va anar deslligant d’aquestes per convertir-se en un cicle independent, i que ara s’emmarca dins la Temporada de Primavera de Palma Clàssica.

El concert amb què s’obre el cicle és un homenatge al bandoneonista i compositor argentí Astor Piazzola interpretat per músics de la banda municipal i dirigits pel director titular, Francisco Valero-Terribas. Es tracta d’un programa que comença amb la col·laboració de SimfoVents amb Fernando Espí, al pati de la Misericòrdia el dimecres 19 de maig a les 19.30 hores, amb un repàs per la trajectòria de Piazzola.

Des de dia 20 de maig i fins dia 17 de juny, cada dijous a les 19:00h el cicle oferirà concerts a emblemàtics patis de la ciutat. Així, dia 20 de maig a les 19 hores, el concert serà al pati del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, amb Emmanuel Bleuse i Armando Lorente. El dijous 27 serà el torn de “Hamornie du soir ensemble” i tendrà lloc al pati del Museu de Mallorca, mentre que el 3 de juny, l’encarregat de posar música serà Claudio Constantini al pati de Can Balaguer. El concert de dijous 10 de juny serà el de Kambrass Quintet, al pati d’armes del Castell de Bellver i el darrer concert, el 17 de Juny, de Litore Quartet al pati de Can Oleo.

Segons el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, “el cicle pretén posar en valor el patrimoni de la nostra ciutat i la música clàssica. És un programa històric amb molt bona acceptació per part del públic que ara s’engloba en la Temporada de Primavera de Palma Clàssica”. Contreras també ha explicat que “amb la creació de la marca “Palma Clàssica” es facilitarà la feina al sector amb convocatòries unitàries i més ordenades, a més de difondre i posar en valor la creació musical de les Illes Balears dins aquest gènere”.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha explicat que “seguim apostant per la programació com a eina de dinamització econòmica i creativa del sector cultural, millorant les condicions de contractació i garantint la qualitat i coherència entre els cicles”. “En el cas dels espectacles de música clàssica, s’inclourà sempre un caixet assegurat per a tots els artistes, inclosos aquells que siguin programats als Teatres Municipals, que rebran, a més, el 100% de la recaptació de taquilla”.

Segons Valero, aquests concerts, “compten amb una programació molt atractiva que cobreix un ampli espectre d’estils musicals per a tots els gustos i que combina la música clàssica amb diverses cultures, espais arquitectònics i sensibilitats molt diferents”. A més, Valero ha destacat que “hem volgut retre tribut a la figura d’Astor Piazzola en el centenari del seu naixement dedicant-li els concerts de primavera als patis de Palma. Piazzola representa la mixtura de la música erudita amb la tradicional en el context de les grans escoles del segle XX. Això ens permet reivindicar la primavera palmesana, la seva llum i el seu color amb els corrents més internacionals, transversals i contemporanis en una declaració de principis per a futures edicions”

Tota la informació al detall es podrà consultar al web www.palmacultura.cat, on a més es podran descarregar setmanalment les invitacions dels concerts.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email