Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Una exposició mostra els reptes de millora del Nou Llevant dins del projecte del Districte d’Innovació

Palma, 17 de maig de 2021- El Museu Krekovic ha inaugurat aquest dilluns l’exposició de panells “Palma City Labs”, que forma part del concurs col·laboratiu de reptes de millora del barri de Nou Llevant. Es tracta de la primera proposta del Palma Citilab, inclòs dins del Districte d’Innovació Llevant. A l’acte d’inauguració hi han assistit el batle de Palma, Jose Hila; el rector de la UIB, el Llorenç Huguet, la vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol; a més d’altres representants del consistori.

Palma Citilab és un programa d’innovació social i digital engegat per la Universitat de les Illes Balears en el marc del Districte d’Innovació Llevant que impulsa la creació d’una xarxa ciutadana col·laborativa i la formació pràctica, per entendre i relacionar-se amb la tecnologia. Així, Palma Citilab és al mateix temps una aula per a la innovació cívica i l’ús col·laboratiu de la tecnologia i una incubadora d’iniciatives socials i digitals.

La mostra és la primera passa per a la proposta de millores per al barri. Hi han participat alumnes de primer i tercer de secundària del CEI Pintor Joan Miró i IES Antoni Maura treballant a l’aula iniciatives socials i digitals de millora del barri entorn de cinc reptes socials que han estat recollits entre les aportacions realitzades per les entitats socials. Les línies de treball han estat la dinamització d’activitats extraescolars, la implicació de les famílies en l’educació dels infants i joves, viure amb companyia o en comunitat, la dinamització dels espais públics i la seva seguretat i, en darrer lloc, l’envelliment actiu aprofitant el talent i l’experiència. Col·laboren estudiants de Formació Professional aportant solucions tecnològiques. Han comptat, a més, amb l’assessorament de la UIB i de PalmaActiva.

Reptes

Els cinc eixos sobre els què els joves dels centres d’educació secundària de Llevant faran feina fins a finals del mes de juny són:

  • Repte 1. Dinamització d’activitats extraescolars
  • Repte 2. Implicació de les famílies en l’educació dels infants i joves
  • Repte 3. Viure amb companyia, viure en comunitat
  • Repte 4. Dinamització dels espais públics i la seva seguretat
  • Reptes 5. Envelliment actiu aprofitant el talent i l’experiència

Els treballs dels estudiants s’exposen al Museu Krekovic i poden optar a premis en dues categories: Districte d’innovació, atorgat per un jurat professional; i la segona, Districte Nou Llevant, atorgat per votació popular. Els premis consistiran en una estació meteorològica per cada membre de l’equip guanyador en el cas de la primera categoria, i una càmera d’introducció a la filmació 360° per cada membre del grup guanyador de la categoria de Districte Nou Llevant.

Aquest concurs és la primera iniciativa dins el projecte del Districte d’Innovació Llevant, el protocol de col·laboració del qual es va signar el passat 23 d’abril amb la participació de Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca, Ajuntament de Palma, Universitat de les Illes Balears i Autoritat Portuària.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email