Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Unes 80 persones i sis associacions començaran des d’avui a conrear la nova xarxa d’horts ecosocials de Palma

Palma, 26 de maig de 2021.-L’Ajuntament de Palma ha donat avui el sus al lliurament de claus de les parcel·les d’horts urbans ecosocials de Palma que s’han adjudicat per ser conreades durant un període de tres anys. Hi ha participat el nostre company i coordinador del Districte Nord, Miquel Àngel Barceló.

L’acte de lliurament ha comptat amb la intervenció de Pedro Puertas, un dels adjudicataris més veterans que, a més, fou un dels primers conradors dels horts urbans. “Vull agrair iniciatives com aquesta que acosten la natura a les nostres cases”, ha explicat.

Un dels objectius de la legislatura era repartir els horts. Feia més de nou anys des de la darrerra adjudicació i en aquesta ocasió s’hi han afegit 32 parcel·les més. A més, inclouen la possibilitat de que les persones amb mobilitat reduïda treballin els horts amb taules de cultiu.

L’objectiu dels horts és posar a disposició de la ciutadania un tros de terra públic. És una aposta per la sostenibilitat: dur la natura a la ciutat i fomentar la qualitat de vida.

La xarxa d’horts urbans de Palma està formada per un total de 138 petites parcel·les de conreu i blocs amb taules de cultiu, adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i situades a tres Districtes de Palma, i tenen per objectiu crear espais de participació ciutadana i contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones, a la integració social i al foment de la col·laboració ciutadana en les activitats de millora ambiental de la ciutat.

En aquest sentit, els adjudicataris dels horts urbans han de tenir més de 65 anys, o bé ser una associació sense ànim de lucre i objecte social.

Cada hort urbà està format per diferents parcel·les d’uns 20 metres quadrats.

La xarxa d’horts urbans de Palma està integrada per 138 parcel·les i 106 casetes distribuïdes de la següent manera:

-el parc de sa Riera : 42 parcel·les.

– el viver municipal a s’Indioteria : 36 parcel·les.

-el parc de ses Sorts: 20 parcel·les.

-el parc de Son Perera: 40 parcel·les + una bloc de cultiu amb 12 taules que s’ha adjudicat a l’Associació Aspaym.

Avui, s’ha donat el sus al lliurament de claus als 42 adjudicataris de sa Riera, als quals s’ha obsequiat amb un planter amb varietats locals per aquest estiu, amb una xapeta, unes tisores de podar i un sobre amb llavors de varietats locals d’hivern.

Una de les novetats de la present convocatòria ha estat la incorporació de clàusules socials, amb una reserva d’espais destinada a associacions i entitats i una reserva d’espais destinats a dones. A més, també es permet la figura d’un acompanyant per ajudar a l’adjudicatari en les tasques de conreu.

Així, avui de les 42 parcel·les del parc de sa Riera s’han adjudicat dues a les associacions Aldaba i Associació de Salut Mental i familiar (La nostra veu) de la reserva i a Creu Roja, i 39 parcel·les a particulars.

Properes adjudicacions de parcel·les aquesta setmana

El lliurament de claus dels horts ha continuat al llarg del matí al viver municipal situat a s’Indioteria, on s’han lliurat les claus a 13 particulars.

Aquest divendres es completarà el lliurament de claus dels horts a Son Perera i Ses Sorts. Així, al parc de Ses Sorts s’han adjudicat tres parcel·les a les associacions Fundación Diagrama Intervención Psicosocial i Grup d’Educadors de carrer i Treball de Menors, i una parcel·la més a l’associació per la salut mental Gira-sol i a 17 a particulars.

En el cas de Son Perera s’ha adjudicat una parcel·la a l’Associació Club Hogar del Pensionista y Jubilado del Molinar i 17 parcel·les a diferents particulars. A més, s’ha adjudicat un bloc de cultiu a l’entitat Aspaym.

Ampliació de la xarxa i millores

Durant aquests darrers mesos s’han duit a terme algunes millores per ampliar la xarxa d’horts, que ha sumat 32 parcel·les noves, 20 a Son Perera i 12 a sa Riera.

Així mateix, el servei de Parcs i Jardins ha millorat el sistema de reg i ha executat diferents reparacions i pintat tots els bancs i portes, a més de posar a punt diferents espais.

A més de les parcel·les dels horts, aquestes instal·lacions es completen amb 106 casetes que els usuaris empren per emmagatzemar estris (20 a Son Perera, 20 a ses Sorts, 30 a sa Riera i 36 al viver municipal).

Durant els propers mesos està previst ampliar el número de casetes.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email