Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament respecta la sentència del TSJIB en relació a la protecció de Sa Feixina, però no en comparteix el fonament

Palma, 28 de maig de 2021.- L’Ajuntament respecta la sentència del TSJB, però no comparteix el sentit de la sentència de la sala del Contenciós Administratiu del TSJB que s’ha conegut avui, i que desestima el recurs d’apel•lació presentat per la institució insular, l’Ajuntament de Palma i l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, en contra de la sentència 94/2020 del Contenciós Administratiu número 3 de Palma que va admetre la impugnació contra la denegació de la condició de Bé catalogat del monòlit de sa Feixina, decisió presa per resolució del Consell el 18 de juliol de 2017.

L’Ajuntament estudiarà la presentació de recurs de cassació davant la sentència. En aquest sentit, l’Ajuntament reivindica que es va prendre la decisió d’enderrocar el monòlit en base a la seva significació com a vestigi de propaganda franquista en compliment de la Llei de Memòria Històrica. A més, els especialistes en art contemporani consideraven que el monument no tenia valor arquitectònic ni artístic.

El Consell va decidir no catalogar sa Feixina en el Ple del Consell de 2017 en base a les seves competències en matèria de protecció patrimonial. Es va fer d’acord amb els informes tècnics del cos de funcionaris de Patrimoni del Consell, formulats des del rigor i el coneixement tècnic, històric i arquitectònic.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email