Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Presentació del llibre “Pactes verds en temps de pandèmies. El futur es disputa ara”, d’Alfons Pérez

Palma, 31 de maig de 2021.- MÉS-Estimam Palma reprèn les activitats presencials que havia suspès a causa de la situació sanitària amb la presentació del llibre  “Pactes verds en temps de pandèmies. El futur es disputa ara”, d’Alfons Pérez, membre de l’Observatori del Deute en la Globalització. L’acte es celebrarà el proper dijous 3 de juny a les 19.00 h al pati de Can Alcover-Espai de Cultura (c. de Sant Alonso, 24, Palma) i comptarà amb les intervencions de l’autor, Alfons Pérez, de Neus Truyol, portaveu de MÉS-Estimam Palma, i de Ruth Escribano, activista ecofeminista i coordinadora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB.

La pandèmia ha accelerat l’arribada d’un nou cicle de crisi que mai no va desaparèixer del tot, i que s’entrellaça i s’amplifica amb altres reptes globals del segle XXI. La recuperació econòmica està reforçant a Europa les tesis del Green New Deal. Els perills d’apuntalar el model de creixement sota els arguments del desacoblament absolut, els impactes d’aprofundir l’extractivisme per tal d’aconseguir les matèries primeres crítiques per a la transformació verda i digital, i els riscos d’un sobreendeutament que torni a activar mesures d’austeritat són més presents que mai. En aquest context, les grans corporacions s’alineen amb les polítiques verdes i s’erigeixen com els actors imprescindibles per intentar capturar així la majoria dels recursos públics disponibles. 

A causa de la situació sanitària, cal inscriure’s prèviament a l’activitat enviant un email abans del dimecres 2 de juny a palma@mespermallorca.cat. Les persones apuntades ho seran per ordre d’inscripció fins a l’exhauriment de les places i rebran una confirmació de la seva inscripció. 

El llibre analitza aquesta situació, alhora que reconeix el treball de molts col·lectius i moviments que han conformat pactes verds alternatius a la línia oficial i que no tenen cap inconvenient en abordar una crítica estructural, sistèmica i radical al capitalisme, el patriarcat i el colonialisme. “Pactes verds en temps de pandèmies” és una invitació a convocar-nos en aquests moments difícils amb la convicció que, en aquesta dècada clau, no podem ser simples espectadores d’un futur que s’està decidint ara.

Durant tot el decurs de l’acte caldrà dur mascareta i mantenir la distància de seguretat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email