Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma presenta el llibre “Pactes verds en temps de pandèmies. El futur es disputa ara”, d’Alfons Pérez

Palma, 03 de juny de 2021.- MÉS-Estimam Palma ha presentat aquest dijous horabaixa el llibre “Pactes verds en temps de pandèmies. El futur es disputa ara”, d’Alfons Pérez. L’acte s’ha realitzat al pati de Can Alcover de Palma amb la presència de l’autor, de la portaveu de la formació ecosobiranista, Neus Truyol, i de l’activista ecofeminista i coordinadora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Ruth Escribano.

Recentment publicat, en el llibre “Pactes verds en temps de pandèmies. El futur es disputa ara” l’autor realitza una lectura crítica dels Green New Deal i del moment històric de les transicions verdes post-pandèmia. Alfons Pérez és enginyer i màster en sostenibilitat. Fa més de 10 anys que és membre de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) en qualitat d’investigador activista. Alhora és professor associat de la Universitat Politècnica de Catalunya. El focus del seu treball és l’anàlisi crítica de la relació entre energia, clima i finances, i els seus impactes derivats. Ha publicat estudis com “Obrint la caixa negra de la UE, metabolisme energètic, dependències i geopolítica”, “extractivisme i financiarització” i “la trampa global del gas”, entre altres.

Neus Truyol: “des de MÉS-Estimam Palma treballam en xarxa amb les organitzacions més transformadores per tal de continuar fent feina en la transició ecosocial des de l’ecologisme polític i l’ecofeminisme”.

Durant l’acte de presentació, la portaveu de la formació ecosobiranista, Neus Truyol, ha explicat que “des de MÉS-Estimam Palma treballam en xarxa amb les organitzacions socials més transformadores per tal de continuar fent feina en la transició ecosocial des de l’ecologisme polític i l’ecofeminisme”. En aquest sentit, Truyol ha volgut destacar algunes de les iniciatives ecosocials impulsades els darrers 6 anys per MÉS-Estimam Palma a l’Ajuntament de Palma, “moltes d’elles reclamades pels moviments socials, a qui hem de reconèixer i agrair la gran tasca que desenvolupen”, ha assegurat la portaveu.

Així, Truyol ha explicat com la formació ecosobiranista treballa per un nou model de ciutat sostenible i ecoresponsable amb mesures com inversions de 70 milions d’euros en millores de sanejament, abastiment i depuració, la implantació del sistema de recollida selectiva i els punts verds o l’impuls d’un operador energètic públic i d’energies renovables.

També en l’impuls d’un nou model econòmic amb apostes com el Districte d’Innovació del Nou Llevant, el Protocol d’Economia Social aprovat el 2019, l’impuls i definició del Parc Agrari de Palma o l’aposta pel decreixement turístic amb mesures com la prohibició del lloguer turístic i la limitació dels hotels, l’oposició a l’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan o la davallada de creuers i limitació de turistes amb la que la formació està treballant.

Així com en la construcció d’un nou model territorial i d’espais naturals amb iniciatives com la protecció i recuperació d’Es Carnatge, la protecció del Molinar Port Petit, Es Jonquet o la Façana Marítima, amb un parc a primera línia; l’aposta ferma pel projecte integral del tramvia, la renaturalització de la ciutat amb projectes com el Canòdrom o l’eix cívic de Cotlliure; així com el decreixement urbanístic i la xarxa verda i blava que preveu el nou Pla General de Palma.

Finalment, Truyol ha explicat també que MÉS-Estimam Palma treballa per impulsar un nou model de vida o nou model social amb mesures com la creació i impuls de l’Oficina Antidesnonaments per oferir suport i acompanyament en la reconstrucció de projectes de vida, la dignificació i rehabilitació de barris i edificis, l’impuls de Palma com a Ciutat Amiga de la Infància i Ciutat Educadora, l’ampliació de la xarxa d’escoletes municipals, o l’impuls, a través del nou Pla General, de la ciutat policèntrica o de l’obligatorietat de què hi hagi un 45% d’habitatge protegit en tot el nou habitatge, entre d’altres mesures.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email