Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Punts de conversa, visites itineràries culturals i un taller de podcasts, les activitats que proposa el Servei de Dinamització Lingüística per a aquest mes de juny

Palma, 4 de juny de 2021.- El Servei de Dinamització Lingüística de Palma organitza aquest mes de juny tot un conjunt d’activitats per tal de promoure l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana dirigida a persones que desitgen aprendre i millorar els seus coneixements de la llengua catalana. Aquestes propostes inclouen punts de conversa, visites itineràries culturals i un taller de podcasts. A més, el servei participarà a la Fira del Llibre organitzada pel Gremi de Llibreters que tendrà lloc entre el 4 al 13 de juny al Born.

La principal novetat de les activitats és l’inici dels punts de Conversa al Camp Redó i a l’Arenal: espais de trobada setmanal per a persones que volen parlar català. La participació als espais els permetrà desinhibir-se, ser més àgils o millorar la parla. Les dinamitzadores tenen la missió de facilitar pràctiques de conversa entre els assistents i assessorar-los perquè avancin amb fluïdesa i correcció. Els punts de Conversa estan destinats a persones que ja tenen una certa capacitat de parlar en català, tot i que ho fan amb poca fluïdesa o no disposen de gaire bagatge lèxic o expressiu.

Llorenç Carrió: “amb totes aquestes activitats volem facilitar que el català sigui una llengua d’ús i de trobada”.

El més important d’aquests grups és que ofereixen l’ocasió de parlar en un ambient informal, per això a les sessions es plantegen temes de la vida quotidiana mitjançant preguntes i qüestions que fan de motor de conversa. D’una sessió de conversa tots els assistents haurien de sortir amb experiències positives amb relació al català:  haver parlat molt, haver millorat en algun aspecte, haver viscut una relació social…

“L’objectiu és ampliar els punts de conversa a diferents barris de Palma i també anar-los dotant de continguts diversos segons els interessos de cada grup”, ha explicat el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió. Un altre objectiu és que a partir d’aquests grups es generin activitats per poder practicar vocabulari específic.

D’altra banda, es realitzaran visites i rutes culturals per itineraris i edificis representatius de Palma i un taller de podcasts.  Es tracta d’un taller radiofònic, teòric i pràctic, que pretén treballar tècniques de ràdio, funcionament de la producció de programes, matèries claus en la producció de podcast… Està dirigit a joves de 16 a 30 anys que presenten un nivell mínim de comprensió bàsica de la llengua català però no en fan un ús habitual.

Carrió s’ha mostrat satisfet de l’activitat del Servei de Dinamització perquè “amb totes aquetes activitats el que volem és facilitar que el català sigui una llengua d’ús i de trobada i oferir propostes interessants per a tots aquells ciutadans que vulguin aprendre la nostra llengua”

Per a inscripcions o més informació es pot contactar  al telèfon 971225900 (Ext. 7852), al WhatsApp 646.56.93.49 o al correu electrònic dinamitzaciolinguistica@palma.cat

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email