Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Sus al Concurs Pop Rock 2021

Palma, 9 de maig de 2021.- Torna el Concurs Pop Rock que enguany es consolida amb la seva segona edició després de la recuperació del mític certamen per part de l’Ajuntament de Palma l’any passat. Així, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, acompanyats de l’assessor musical del concurs, Juan Antonio Forés (Pinxo), de la guanyadora del concurs de l’any passat, Sofia i de l’il·lustrador del cartell d’enguany, Tatum, han presentat les novetats del Concurs d’enguany que comença la seva primera fase amb l’obertura de les inscripcions.

D’aquesta manera, el termini d’inscripcions s’iniciarà dilluns 21 de juny i restarà obert fins el 31 de juliol i podrà presentar-se qualsevol grup independentment del seu estil musical, sempre que els seus components siguin majors de 18 anys i almenys un d’ells tengui residència a les Illes Balears. Tal i com es feu l’any anterior, el Concurs estarà estructurat en 4 fases diferents conformades en període d’inscripció, preselecció, semifinals i final i que es duran a terme entre els mesos de juny a octubre. Cal destacar l’actuació a la final de la guanyadora del Pop Rock 2020, Sofia, a més d’un grup convidat sorpresa que es desvetllarà prèviament a la celebració de la final dia 3 d’octubre.

Antoni Noguera: “després de l’èxit de l’edició de l’any passat, consolidam el certamen musical de referència de la nostra ciutat com a una plataforma de difusió de la creació musical de les Illes Balears”

Segons el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera: “ després de l’èxit de l’edició de l’any passat, consolidam el certamen musical de referència de la nostra ciutat com a una plataforma de difusió de la creació musical de les Illes Balears”. En aquest sentit, ha destacat que la guanyadora del Pop Rock 2020, Sofia, “és un exemple clar de què els objectius del concurs s’han complert: des de que va guanyar l’any passat ha tengut entrevistes a diversos mitjans de renom, actuacions arreu de l’Estat i enregistrat diversos videoclips, a més de tenir l’impuls del reconegut segell Humo Internacional”. “Una vegada més demostram el ferm compromís de la regidoria de Cultura amb l’impuls de la música a la nostra ciutat”, ha conclòs Noguera.

Per la seva banda, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, ha afegit que “la finalitat del Concurs és prendre el pols a l’escena musical de les Illes, descobrir noves propostes i promocionar les noves creacions i inquietuds artístiques. Es busca donar a conèixer artistes i grups emergents, nous projectes i plantejaments artístics alternatius, promocionant la música que es fa en la nostra comunitat i fomentant la formació de nous públics”. A més, Contreras ha destacat “la participació del sector per segon any consecutiu en l’elaboració de les bases, recollint noves millores i aportacions de músics, promotors musicals i alguns dels grups que participaren a l’edició del 2020”.

L’assessor musical del Concurs, Juan Antonio Forés (Pinxo), ha anunciat alguns canvis en les bases fruit d’aquestes aportacions fetes pel sector, com puguin ser “la obertura del concurs a tota mena de formats i estils sense encasellar-los en categories específiques, agrupant-los en “slots” de nombre semblant de grups/artistes i amb estils o formats els més afins possibles, per a facilitar l’organització de les diferents actuacions, el seu públic i votació”.

Els requisits:

Podran participar al concurs tots els grups o solistes de música de qualsevol estil, amb els requisits i les característiques següents:

– Poden participar al Concurs els grups, si tots els seus membres tenen 18 anys o més en el moment de la inscripció i un d’aquests està establert a les Illes Balears, o solistes que també compleixin aquest requisit d’edat i també estiguin establerts a les Illes Balears.

– Cada grup o solista ha de presentar dues propostes musicals en format de cançó, que ha de ser original pel que fa a lletra i música, cada una de les quals no pot durar més de 6 minuts. .

– Els dos temes presentats a la fase de preselecció han de formar part dels que s’interpretin a les diferents fases del concurs.

– Els grups o solistes que es presentin al concurs han de comptar amb un nombre de temes suficient per a poder realitzar un concert de com a màxim 20 minuts (només es podrà interpretar una versió durant aquesta actuació).

– No poden presentar-se de nou els guanyadors d’edicions anteriors d’aquest concurs.

Inscripció:

El termini per a inscriure’s al Concurs és del 21 de juny a dia 31 de juliol de 2021, ambdós inclosos, a través del formulari web habilitat a www.palmacultura.cat.

En el mateix es requereix adjuntar:

– Enllaç als 2 temes en format mp3 a 320 kbs per a poder descarregar

– Fotografia del grup o solista.

– Breu biografia amb trajectòria del grup o solista

  • Dades del solista o del grup (tots i totes el/les integrants), amb indicació de la persona de contacte durant totes les fases del concurs

Jurats i criteris

El Jurat de tot el procés selectiu d’aquest concurs estarà integrat per persones de diferents àmbits i estils musicals i que siguin de reconegut prestigi per la seva vinculació al món de la música i la producció fonogràfica. Es buscarà que sigui eclèctic i heterogeni.

El Jurat, tant en la preselecció com a les semifinals i a la fase final, estarà constituït per 5 professionals del sector, proposats pel Consell Municipal de Cultura, i un tècnic de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma, que actuarà de secretari, amb veu i sense vot. Per a la selecció i els veredictes dels seleccionats els jurats seguiran criteris de qualitat interpretativa, innovació, creativitat compositiva, novetat, posada en escena i projecció dins el sector musical. El membres dels jurats seran nomenats pel regidor de Cultura una vegada finalitzat el termini d’inscripció.

Fase 2: Preselecció

Durant l’agost el Jurat durà a terme una preselecció, mitjançant tot el material que els grups o solistes hagin presentat, i seleccionaran un número d’entre 21 i 25 participants, entre grups i solistes, perquè participin a les semifinals.

Durant aquest període les cançons presentades a concurs estaran també disponibles per a la seva escolta en la web ib3musica.com, en la programació d’IB3 Ràdio i/o altres plataformes de streaming, amb l’objectiu de donar a conèixer els grups inscrits i les seves propostes musicals, al públic en general.

La informació sobre els grups i solistes seleccionats per a passar a la següent fase del Concurs es facilitarà al web de la Regidoria de Cultura: palmacultura.cat.

Fase 3: semifinals.

Els participants preseleccionats passaran a les semifinals, que tindran lloc en 3 caps de setmana del mes de setembre. Per a aquesta fase, els artistes seleccionats seran inclosos en 3 grups sobre la base de semblança d’estils i per temes tècnics, de manera que faciliti l’organització de les actuacions.

Els grups seleccionats per aquestes semifinals seran convocats a una actuació en directe, el dia que els correspongui, la qual serà retransmesa en streaming per ib3musica.com.Cada un dels grups o solistes que actuïn a les semifinals rebrà 250 € en concepte de caixet per la seva actuació. Aquestes actuacions estaran obertes al públic i la data, lloc i horari es donarà a conèixer unes setmanes abans. Cada grup o solista oferirà una actuació de 20 minuts com a màxim. Els membres del grup han de ser els inscrits, llevat de motius de força major degudament justificats abans de l’actuació davant l’organització. Durant les actuacions en directe de les semifinals s’admetrà una versió com a màxim i al moment de l’actuació se n’haurà d’indicar l’autoria.

Fase 4: final.

En finalitzar la tercera semifinal el Jurat seleccionarà els millors grups o solistes, globals, de les tres jornades, sobre la base dels criteris ja descrits en el punt 6 d’aquestes bases, fins a arribar a un màxim de 6 grups o solistes que arribaran a la final i un mínim de 4. Aquests finalistes també es publicaran a palmacultura.cat. La final tindrà lloc el dia 3 d’octubre de 2021. Cada grup disposarà de 20 minuts com a màxim per a la seva actuació. Cada grup o solista que actuï a la final rebrà 250 € en concepte de caixet per a la seva actuació. Un cop acabada la final es comunicaran els guanyadors del Concurs, i s’entregaran els reconeixements especials, que podran rebre qualsevol dels grups o solistes participants a les semifinals, no només els finalistes.

Sofia, guanyadora del Pop Rock Palma 2020.

Premis

– Primer premi- guanyador del Concurs Pop-Rock 2021. Premi Toni Reynés

El guanyador del Concurs Pop-rock 2021, actuarà dins la programació de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2022. La valoració d’aquest contracte serà de 3.000 euros + IVA. El guanyador podrà triar entre cobrar aquest import en efectiu després de l’actuació, o en espècie, optant per l’enregistrament d’un videoclip o d’unes cançons a un estudi professional, totes dues per l’import del premi. Mantenint en tot cas l’actuació en Sant Sebastià.

El guanyador també tindrà una actuació a la Fira B! 2022, d’acord ales condicions establertes per l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Segon premi

El segon guanyador del Concurs Pop-Rock 2021, actuarà dins la programació de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2022. La valoració d’aquest contracte serà de 2.000 euros + IVA. El guanyador podrà triar entre cobrar aquest import en efectiu després de l’actuació, o en espècie, optant per l’enregistrament d’un videoclip o d’unes cançons a un estudi professional, totes dues per l’import del premi. Mantenint en tot cas l’actuació en Sant Sebastià.

Tercer premi

El tercer guanyador del Concurs Pop –Rock 2021, actuarà dins la programació de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2022. La valoració d’aquest contracte serà de 1.000 euros + IVA.

Reconeixements especials “accesits”

Qualsevol grup o solista que participi a la semifinal podrà optar a un dels reconeixements especials o “accesits”, atorgades per diferents entitats i professionals del sector musical, i que son els següents:

· Espora Records: Edició d’un single en format de vinil a partir del enregistrament aportat pel grup o solista seleccionat.

· Fira del Disc a Mallorca: Actuació programada a la Fira del disc 2022.

· Enderrock: Millor grup en català, d’acord a les condicions establertes per l’organització.

· TRUI Espectacles: Actuació programada com a teloners o grup principal, en un concert organitzat per TRUI durant l’any 2022.

· Maraca Club: Actuació programada a la sala Maraca Club durant l’any 2022.

· Novo Café Lisboa: Actuació programada a la sala Novo Café Lisboa durant l’any 2022.
. Premi Especial Mallorca Live: actuació remunerada a l’edició del Mallorca Live 2022.

Aquests reconeixements podran ampliar-se en el cas que s’afegeixin nous patrocinadors al Concurs.

Tota la informació al detall sobre el concurs podrà trobar-se a la web www.palmacultura.cat

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email