Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Perico Sambeat, Muriel Grossmann i Abe Rábade, alguns dels noms que actuaran al Festival Jazz Palma 2021 amb un total de 15 concerts

Palma, 16 de juny de 2020.- El tinent de batle de l’Àrea de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, la directora general de Cultura i Comunitat, Tina Codina i l’assessor artístic del Festival, Ferran Pereyra, han presentat avui al Casal Balaguer la segona edició del recuperat Festival Jazz Palma, que se celebrarà entre el 2 i l’11 de juliol. A més, l’acte de presentació ha comptat amb l’assistència d’alguns dels representants dels espais culturals implicats en el Festival.

Així, avui s’ha tornat a presentar la programació principal del Festival Jazz Palma 2021 després d’haver-lo hagut de reprogramar per la situació sanitària de principis de febrer. Segons Antoni Noguera: “tot i haver-lo hagut de reprogramar i amb el compromís de la regidoria de Cultura de no suspendre cap activitat cultural, consolidam el Festival Jazz Palma amb aquesta segona edició des de la seva recuperació, amb la implicació per segon any consecutiu dels principals espais culturals de la ciutat”. “Donam suport a la música mantenint les programacions culturals més importants i dinamitzant econòmicament tant els creadors com les sales de música”, ha conclòs Noguera.

Antoni Noguera: “tot i haver-lo hagut de reprogramar i amb el compromís de la regidoria de Cultura de no suspendre cap activitat cultural, consolidam el Festival Jazz Palma amb aquesta segona edició des de la seva recuperació, amb la implicació per segon any consecutiu dels principals espais culturals de la ciutat” .

La inauguració serà el proper divendres 2 de juliol al Teatre Principal de Palma, “on l’internacionalment reconegut saxofonista Perico Sambeat dirigirà un poderós ensemble d’importants músics de jazz per a interpretar els temes del seu exitós disc Perico Sambeat Plays Zappa, amb un magnífic treball que dona vida a un excepcional repertori de l’avantguardista obra del geni del rock progressiu Frank Zappa, portant-la a territoris jazzístics sense perdre gens l’essència d’aquest original creador”, ha explicat Ferran Pereyra, assessor artístic del Festival.

El Trui Teatre acollirà dia 3 de juliol Mihalis Kalkanis Group, amb el contrabaixista Mihalis Kalkanis qui, segons Pereyra “destaca per ser un dels més atrevits de la nova generació de músics de jazz grecs”. Dia 4 de juliol Elisabet Raspall i Belén Cabanes actuaran al Teatre Municipal Xesc Forteza, on combinaran la música original de la pianista i compositora amb la dansa i les castanyoles de la ballarina que s’expressa tant amb el flamenc com amb altres estils. El Teatre Irineu Segarra acollirà el 5 de juliol el concert de Pere Arguimbau Trio, format per Pere Arguimbau a la guitarra, Lluís Gener al contrabaix i Guillem Pons a la bateria i on presentaran un repertori de composicions originals que recorda els aires del jazz dels anys 50 i 60.

Dia 6 de juliol el Teatre Xesc Forteza acollirà un memorial a la cèlebre figura del jazz Chick Corea, qui ens va deixar el passat mes de febrer. El Festival Jazz Palma 2021 ha volgut fer una producció pròpia per a recordar aquesta figura imprescindible a través de la seva música, amb un quintet creat expressament per a l’ocasió i format per cinc músics de contrastada rellevància en el panorama tant local com nacional i internacional. Armando Lorente, Toni Cuenca, Pierre Bauzerand, Toño Marquez i Roberto Uque són grans coneixedors del repertori del nord-americà, ja que amb certa freqüència han inclòs les seves composicions en els projectes individuals.

L’endemà el Castell de Bellver serà l’escenari per a la saxofonista, compositora i líder de la banda de jazz Muriel Grossmann, qui segons Pereyra “és la responsable d’alguns dels àlbums de jazz musicalment més evocadors i emocionalment ressonants de les últimes dues dècades”. Dia 8 serà el torn de Xavi Torres, qui actuarà al Xesc Forteza amb Joris Roelofs i Joan Terol. “El pianista Xavi Torres és un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic nacional. Viu actualment a Amsterdam, on ja ha tingut l’oportunitat de tocar, retroalimentar-se i col·laborar amb grans músics de la talla de Dick Oatts, Terell Stafford, Nir Felder, Ben van Gelder, Reinier Baas, Tineke Postma, Raynald Colom, Horacio Fumero o Jasper Blom”, ha afirmat Ferran Pereyra.

Tot seguit, el Teatre del Mar dia 9 de juliol acollirà Pep Garau Sextet, amb un repertori compost per temes propis del trompetista així com d’alguns arranjaments de Toni Vaquer, Miquel Àngel Rigo i Antoni Rodríguez. El mateix dia, Simfovents Palma acollirà un concert de jazz amb la col·laboració de Ramon Cardo al Castell de Bellver. Dissabte 10 Javier Vercher presentarà al Centre Musical Es Gremi Agricultural Wisdom, un projecte musical en el qual aquest saxofonista i compositor de carrera internacional ha comptat amb un sextet format per alguns dels millors músics residents a València.

La cloenda del Festival Jazz Palma 2021 serà l’11 de juliol al Teatre Municipal Xesc Forteza amb Abe Rábade Trio, qui arriba a Palma per a presentar el seu disc número 13 com a líder, que porta com a títol Sorte (sort, en gallec). Acompanyat per la seva secció rítmica habitual (porten més d’una dècada recorrent el món), Pablo Martín (Vitòria-Gasteiz, 1974) al contrabaix, i Bruno Pedroso (Lisboa, 1969) a la bateria.

Cicle de Dones & Jazz

Cal destacar que el Festival comptarà també amb altres activitats complementàries com pugui ser el cicle de Dones & Jazz patrocinat per Rosa Blanca, que tindrà lloc al Casal Balaguer els dies 6, 7, 8 i 10 de juliol amb Anna Szostack, Anna Ferrer, Sheela Gathright o el concert d'”Ultra: música i poesia” sobre dones escriptores de la generació del 27, o altres activitats com projeccions de documentals o masterclasses i una exposició d’il·lustracions del món del jazz de Jaume Salvadiego al hall del Xesc Forteza.

Miquel Àngel Contreras: “enguany també hem procurat tenir una presència femenina destacada dins el festival amb 6 dones cap de cartell, amb l’objectiu d’aconseguir programacions més paritàries i per tal de donar visibilitat a la creació musical impulsada per dones dins el món del jazz amb figures com Elisabet Raspall, Muriel Grossmann o Anna Ferrer”.

Segons el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras: “la programació surt d’una convocatòria on 33 empreses i entitats varen presentar 84 propostes (80 concerts i 4 educatives), on hem apostat per fer una programació amb els millors referents del panorama jazzístic estatal però donant suport a la vegada al talent de les Illes Balears”. A més, Contreras ha afegit que “enguany també hem procurat tenir una presència femenina destacada dins el festival amb 6 dones cap de cartell, amb l’objectiu d’aconseguir programacions més paritàries i per tal de donar visibilitat a la creació musical impulsada per dones dins el món del jazz amb figures com Elisabet Raspall, Muriel Grossmann o Anna Ferrer”.

Per acabar, la directora general de Cultura i Comunitat, Tina Codina, ha recordat que “seguim fent feina en el compliment dels objectius de fer més accessible la cultura a la vegada que més descentralitzada: el  Festival Jazz Palma acollirà també a entitats socials i col·lectius vulnerables i arribarà a diferents indrets de la ciutat tal i com ho férem amb el Palma Dansa o com ho feim amb l’accés d’aquests col·lectius als espectacles programats als teatres municipals”.

Tina Codina: “seguim fent feina en el compliment dels objectius de fer més accessible la cultura a la vegada que més descentralitzada: el  Festival Jazz Palma acollirà també a entitats socials i col·lectius vulnerables i arribarà a diferents indrets de la ciutat”.

Les entrades del festival seran de 10€ anticipada i 12€ a taquilla, tret dels concerts del cicle “Dones & Jazz” a Can Balaguer que tendran un preu simbòlic de 3€. La programació al detall, la informació de les activitats complementàries i la venda d’entrades es presentarà pròximament i es publicarà al web de www.palmacultura.cat i a l’app de PalmaCultura.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email