Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma reafirma la seva oposició a la reobertura de la pedrera d’Establiments

Palma, 21 de juny de 2021.- MÉS-Estimam Palma reitera la seva oposició a la reobertura de l’explotació de la pedrera d’Establiments. “Esteim parlant d’una explotació intensiva d’aquest terreny, amb les conseqüències ambientals i socials que això suposa. No podem permetre que amb l’excusa de la restauració hi hagi explotació”, ha explicat la dirigent ecosobiranista i regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

La pedrera va ser tancada el 2004 per ordre judicial per diferents problemàtiques i riscos derivats de les voladures que suposaven esqueres per vibracions i renous. El 2021, l’oposició veïnal continua essent clara, i MÉS-Estimam Palma no veu interès general en l’explotació d’aquesta pedrera. La restauració es pot realitzar sense que suposi cap activitat explotadora ni extractiva.

Neus Truyol: “No podem permetre que amb l’excusa de la restauració hi hagi explotació. No volem més destrucció del territori”.

“És més, la propietat té el deure històric de restauració i renaturalització des del 2004 amb Palma. Varen tancar el negoci i varen abandonar l’espai. La llei de Mines marca l’obligació legal de restauració d’una pedrera al final de la seva explotació, per tal de minimitzar els impactes ambientals i paisatgístics, i reintegrant-les a l’entorn natural” recorda Truyol. “L’emergència climàtica és un fet i no ens podem permetre més destrucció del territori, no tenim planeta B”, ha afegit.  

Neus Truyol: “la propietat de la pedrera té el deute històric de restauració i renaturalització amb Palma des de 2004”.

El passat diumenge 20 de juny, MÉS-Estimam Palma es va sumar a la caminada reivindicativa contra la reobertura de la pedrera organitzada per la Plataforma ‘No toqueu Sa Garrigueta Rassa’, integrada per l’AVV de Son Dameto, l’AVV de Nova Son Roca, l’AVV Nova Son Cotoner, l’AVV Secar de la Real, l’AVV Nuestro Barrio Son Canals, l’AVV Coll d’en Rebassa, l’AVV Vogar i Ciar del Molinar, la FAVV, el GOB, Terraferida, Ciutat per qui l’Habita i Amics de la Terra.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email