Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS trasllada les reivindicacions del col·lectiu Kellys Baleares al Govern espanyol

Palma, 06 de juliol de 2021.- MÉS, a través del senador Vicenç Vidal, farà arribar al Govern espanyol les demandes i reivindicacions històriques de la Unión Kellys Baleares. D’aquesta manera, els ecosobiranistes donen continuïtat a la línia marcada al Parlament de les Illes Balears i exigeixen als ministeris de Treball i Seguretat Social que modifiqui sense més demora el Reial decret 1299/2006 perquè incorpori les malalties professionals de les cambreres de pisos.

Aquesta setmana, Vidal ha registrat una bateria de preguntes directes al Govern d’Espanya a través de les quals demana l’establiment d’un codi propi per a les cambreres de pisos en la Classificació Nacional d’Ocupacions de l’INE. El senador ha afirmat que “acompanyam la lluita del col·lectiu i ens preocupa enormement la situació de vulneració de drets, com a dones treballadores, que viuen les kellys” i ha afegit que des de MÉS per Mallorca “hem mostrat sempre el nostre suport en aquest col·lectiu, tant abans com durant la pandèmia, i així ho demostren totes les propostes que ja hem presentat al Parlament de les Illes Balears”.

Neus Truyol, portaveu de MÉS per Mallorca, ha explicat que amb les preguntes del senador Vidal s’espera una resolució de la Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social perquè el reconeixement de les malalties professionals de les Kellys resulti d’immediata aplicació i que a més, es reguli la càrrega de treball dins el conveni sectorial propi, per tal que es reguli de forma clara, obligatòria i homologada a tot el territori. Segons Truyol, aquests canvis suposarien “una disminució de les malalties professionals i una disminució de la càrrega de la seguretat social per despeses en baixes i atenció mèdica de les treballadores”. A més, ha assegurat que “les kellys són un servei essencial de la indústria turística i que per això s’ha de reclamar un salt qualitatiu i una millora de les condicions laborals i salarials, equiparant-les a la responsabilitat real del sector, ja que si s’aturen les cambreres de pisos, s’atura tot el sector turístic”.

Per altra banda, la portaveu de Kellys Baleares, Antonina Ricaurte, ha explicat en primera persona el que suposa la lluita permanent per aconseguir drets fonamentals en l’àmbit laboral i ha reclamat “codificar les malalties professionals perquè les mútues ho reconeguin”, ha explicat que el col·lectiu també demanda “disminuir la càrrega del treball equiparant-la a les feines convencionals, ja que ara el nostre exercici físic és equiparable al d’un esportista d’elit”, finalment ha agraït que “des de MÉS per Mallorca escoltin les nostres reivindicacions i facin passes perquè arribin a la cambra baixa”.

A més de les propostes ja esmentades, el senador Vidal també demanarà l’aplicació de l’article 15 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals així com el compliment del seu Capítol III i del Real Decret 171/2004 de 30 de gener, pel que es desenvolupa l’article 24 de la Llei 31/1995, en matèria de coordinació d’activitats empresarials per tal que es realitzin estudis ergonòmics per calcular i limitar les càrregues de treball segons les característiques de cada hotel.

Es proposa que les estrelles dels establiments hotelers contemplin la variable de la qualitat del treball dels seus treballadors i treballadores.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email