Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaCultura destinarà 170 mil euros a ampliar el fons documental de la Xarxa de Biblioteques Municipal

Palma, 14 de juliol de 2021.- L’àrea de Cultura es proposa dur a terme la contractació per a la compra de llibres i altres formats per augmentar el fons documental de la Xarxa de Biblioteques Municipals de l’Ajuntament de Palma.

L’adquisició d’aquest fons respon a l’objectiu fonamental de fomentar la lectura i acostar la cultura a través de les Biblioteques Municipals i per aquest motiu és necessari adquirir aquests fons per mantenir-lo actualitzat amb títols de  qualitat.

Antoni Noguera: “Fomentar la lectura, mantenint un fons actualitzat i de qualitat, és treballar per una ciutadania més lliure. El nostre compromís és donar accés a la cultura, adquirint fons per a totes les edats i amb formats com el de la lectura fàcil per incloure a tothom” .

Per això, la Junta de Govern aprovarà dimecres l’inici de l’expedient de contractació per ampliar el fons documental per valor de 170 mil euros. La licitació es farà per a dos anys, de juliol de 2021 fins al juny de 2023, i es podrà prorrogar dos anys més. El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha remarcat la importància d’aquesta proposta: “Les biblioteques acosten la cultura a les barriades i són espais per al coneixement. Fomentar la lectura, mantenint un fons actualitzat i de qualitat, és treballar per una ciutadania més lliure. El nostre compromís és donar accés a la cultura, adquirint fons per a totes les edats i amb formats com el de la lectura fàcil per incloure a tothom”.

És una de les propostes que s’aprovarà dimecres en Junta de Govern.

Actualment el fons està composat en un 80 per cent en format llibre, CD’s i DVD’s, suport imprescindibles per a la difusió cultural a les biblioteques actuals. En aquest sentit, es compren majoritàriament llibres en paper (creació literària, coneixement, infantil i juvenil, referència, fons local) i també enregistraments sonors i audiovisuals. Aquesta convocatòria es distribueix de la següent manera:

Compra de llibres:

  • 60.000 euros per a l’any 2021
  • 60.000 euros per a l’any 2022
  • 30.000 euros per a l’any 2023

Compra de formats digitals (dvd, cd)

  • 5.000 euros per a l’any 2021
  • 10.000 euros per a l’any 2022
  • 5.000 euros per a l’any 2023

Actualment les 21 biblioteques que formen part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de l’Ajuntament de Palma disposen de 294.476 documents a les prestatgeries, entre llibres, publicacions periòdiques, documents sonors, audiovisuals, electrònics,  i d’altres documents.

Cal destacar que en aquesta convocatòria també s’adquiriran llibres, dvd’s i cd’s per dotar de fons a la nova Biblioteca de Pere Garau, que actualment es troba en fase d’acondicionament de l’espai.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email